Pratite nas

Naj recepti

Oduševiće sve ukućane: NAJLJEPŠI DOMAĆI MEDENJACI (Recept)

Published

on

Medenjaci su nekada bili omiljena poslatica iz djetinjstva, a svaka domaćica je imala svoj tajni recept da baš njeni budu najmekši i najljepši. Obično su se čuvali u metalnoj kutiji, jer su bivali mekši i ukusniji što duže stoje.

POTREBNI SASTOJCI: 7 kašika meda, 7 kašika šećera, 2 jajeta, 7 kašika mlijeka, 7 kašika ulja, 450 g brašna, 1 kašičica sode bikarbone

U zdjeli pomiješajte med i šećer, a zatim dodajte cijela jaja. Sve dobro promiješajte ručnom mutilicom, a zatim dodajte mlijeko, ulje i brašno koje ste prethodno pomiješali sa sodom bikarbonom.

Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto, a potom ga dobro zamijesite. Rukama odvajajte loptice željenje veličine, a potom ih redajte na pleh obložen papirom za pečenje.

Tako pripremljene medenjake pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni 12 minuta, a potom je isključite i ostavite medenjake unutra još nekih 3-5 minuta. Kada se ohlade po želji ih pospite šećerom u prahu. (Naj portal)

Naj recepti

Jelo koje ćete obožavati: POHOVANE PAPRIKE SA SIROM (RECEPT)

Published

on

Ukusne pohovane paprike idealno su jelo u hladnim danima, a miris koji će ispuniti cijelu kuću učiniće da sa trpeze nestanu u tren oka. Recept za pohovane paprike punjene sirom obradovaće vaša nepca, a preukusni zalogaji zasititi. U zavisnosti od toga za koliko osoba spremate ovaj obrok, količinu namirnica možete da povećate.

POTREBNI SASTOJCI: 3 jaja, 100 gr brašna, 4 kašike prezli, 200 gr sira, 4 paprike, kašičica solim ulje za prženje

Paprike operite i poredajte ih u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, pa stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni, 30 minuta. Pečene paprike stavite u kesu i ostavite ih da se ohlade, a zatim ih oljuštite i odstranite im peteljku i seme.

U činiji pomiješajte sir, jedno jaje i so. U svaku papriku pažljivo stavite po dvije kašike sira. U tanjiru izmutite preostala dva jaja, a u druga dva tanjira sipajte prezle i brašno. Papriku prvo uvaljate u brašno, zatim u jaja, pa u prezle.

U tavu sipajte ulje, pa sačekajte da se zagrije, a onda spusite paprike da se peku. Kada su gotove odložite ih na papirni ubrus da se ocijedi višak ulja. Služite ih dok su tople, ali i hladne su vrlo ukusne, pa mogu biti i odlično predjelo. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending