Pratite nas

Poznati

Oglasili se “Vukovi sa Ontarija”: POSLUŠAJTE NOVI HIT SRČANOG UDARA “MISLIŠ LI DA NE ZNAM”

Published

on

Nakon skoro godinu dana od izlaska njihovog sedmog studijskog materijala „Sve ili ništa”, grupa „Srčani udar” je objavila novu samostalnu pjesmu „Misliš li da ne znam”. Singl je snimljen u Dynamic Produkciji, muziku i tekst je pisao Dejan Đurković Englez, a na aranžmanu mu se pridružio kolega iz benda Slobodan Vitas.

Prve reakcije su sjajne! Inače, Srcani Udar je osnovan 2004 godine u Kanadi i zbog svojih eksplozivnih nastupa je ubrzo stekao i nekoliko nadimaka, kao sto su “Uragan Dijaspore”i “Vukovi sa Ontarija”.

Bend je do sada izdao 7 studijskih albuma od kojih je jedan na engleskom jeziku “Hell No”, CBC Music, a pjesma “Frozen Ponds” ušla je u uži izbor nove himne kanadskog hokeja. Od začetka do danas, bend učestvuje na stotine manifestacija, festivala i solističkih koncerata širom svijeta, a posebno u kanadi i SAD.

Studijske saradnje benda uključuju saradnju sa Alenom Islamovićem, Zlatanom Čehicem Ćehom na pesmi “Jos malo vatre i dima” i “Divlja Merry”, Danijelom Popovićem na novoj rok verziji evrovizijskog hita “Džuli” (Srcani Udar style), Alen Slavica na singlu “Nijemi film”, singl “Osjećam re tu” i “Čovjek iz ogledala” u saradnji sa Tonijem Jankovićem, prvim pjevačem Divljih jagoda, Osvajači na pjesmi “Između jave i sna”, Zanil Tataj – Zak (ex. Divlje jagode) na pjesmi “Kad te pukne pjesma”, Miki Petkovski SMAK na obradi pjesme “Satelit”, Ted Yanni (producent Bijelog dugmeta) i Marko Milivojević (EKV) na pjesmi “Heroin”… i mnogi drugi (Naj portal)

 

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending