Pratite nas

Info

Ojadio je Bosanac: NAIVNOJ KORČULANKI SE PREDSTAVIO KAO ŠEF KRIM POLICIJE I ODNIO JOJ 25.000 KM

Published

on

Hrvatska policija traga za 43-godišnjim državljaninom BiH koji je prevario jednu žiteljku na Korčuli. Bar tako stoji o optužnici, na osnmovu koje tragaju za njim. Bosanac je zaista mangupski postupio. Kako je navedeno u prijavi koju je nesretna žena podnijela, na njen kućni telefon stigao je poziv “šefa kriminalističke policije”. Sve se dešavalo na Korčuli krajem juna ove godine.

Nesretna žena je naivno “pala” na njegovu priču. Rekao joj je da je sa njenog rekao da je sa njenog bankovnog računa ukraden novac, što ukazuje da je Vosanac poznavao ovu Korčulanku, ali to će se vjerovatno tokom istrage dokazati.

“Nakon što je krajem juna ove godine starija ženska osoba u Policijskoj stanici Korčula podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo prevare kojim je oštećena za novčani iznos od 13.000 eura (oko 25.000 KM), provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je prevaru počinio 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine”, objavila je policija.

Kako je navedeno u prijavi koju je nesretna žena podnijela, na njen kućni telefon stigao je poziv “šefa kriminalističke policije”, Nakon toga, lažni šef krim policije zamolio je ženu da podigne svoj novac sa bankovnog računa, te ga preda trećoj osobi koja će ga dalje odnijeti na vještačanje “kako bi se na novčanicama provjerili otisci prstiju”. Navodni šef krim policije je ženi rekao kako će joj novac biti vraćen nakon što policija odradi svoj posao.

Žena je povjerovala u ovu priču, te je nepoznatom muškarcu predala novac u iznosu od oko 25.000 KM.

Hrvatska policija je raspisala međunarodnu potjernicu za 43-godišnjim državljaninom BiH koji se trenutno nalazi van granica Republike Hrvatske. On je optužen za krivično djelo “Prevara”.

“Policija upozorava građane da budu posebno oprezni kada ih telefonski kontaktiraju osobe koje se predstavljaju kao djelatnici policije ili banke i u razgovoru od njih traže novac. Djelatnici banke službene radnje obavljaju isključivo u svojim poslovnicama, a policijski službenici se dolaskom na kućnu adresu legitimiraju službenom iskaznicom i ukoliko imaju potrebu izuzeti neki predmet, za to izdaju službene potvrde o oduzimanju predmeta”, navedeno je u policijskom saopćenju. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Kako je Bosanac skidao sihir, uroke i crnu magiju po Zagrebu: OSTAVI OVDJE ZLATO I NOVAC, PA KRENI PJEŠKE U OBILAZAK TRGA ŽRTAVA FAŠIZMA

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending