Pratite nas

Zanimljivosti

Omar tvrdi da je zbog ljepote protjeran iz Saudije: PROMOVIŠE SUMNJIV MORAL

Published

on

Omar Borkan je model koji dolazi iz Irana, a pažnju cijelog svijeta privukao je 2013. godine. Naime, na festivalu u Riyadhu, glavnom gradu Saudijske Arabije, Omar Borkan je plesao s mnogobrojnim ženama koje je privukla njegova ljepota.

Vlasti ove zemlje, koje su dosta rigorozne po pitanju odnosa žena i muškaraca koji nisu u srodstvu, zatražile su da Borkan napusti festival. On je zatim napustio državu te rekao kako je ‘protjeran zbog svoje ljepote’, iako su to demantovale vlasti u Saudijskoj Arabiji.

Ubrzo je postao poznat širom svijeta. Davao je intervjue mnogim medijima, koji su ga prozvali ‘najzgodnijim Arapom na svijetu’. Nakon što je napustio Saudijsku Arabiju, preselio se u Vancouver, gdje je dobio dijete s Yasmin Oweidah. Njihov brak trajao je do 2018. godine.

Poznato je i da je Borkan deportovan iz Dubaija 2021. godine, zbog snimka na kojem se vidi da puši marihuanu. Tamošnje vlasti odlučile su ga deportovati zbog “promovisanja sumnjivog morala”. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending