Pratite nas

Poznati

Opet aktuelna pjesma Nives Celzijus: MOJ MALI MESI DAJ ME PROTRESI (Video)

Published

on

Hrvatska pjevačica Nives Celzijus poznata je po svom slobodnom ponašanju, prikazivanju golotinje i izjava koje uvijek izazivaju veliku pažnju javnosti.

Ona je tako . 2011. godine posvetila pjesmu fudbaleriu Lionelu Mesiju, koja je ponovo postala hit nakon pobjede Argentine na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

“Najbolji jesi, moj mali Mesi, daj me protresi, danas je tvoj dan. Nadigraj me u finalu, ti budi pobjednik jer ja gubiti znam. Gol, gol, zabij gol, daj mi gol, gol, jer ti to možeš, uvek do gola da uđeš i ja sam gola, gol, gol, zabij gol, daj mi gol, jer ti to možeš, uvijek do gola da uđeš i ja sam gola. Ti si gol, zabij mi gol, ja sam gola zabij do bola – riječi su phesme Nives Celzijus.

Podsjetimo, reprezentacija Argentine savladala je reprezentaciju Francuske u fantastičnom finalu Svjetskog prvenstva, a upravo je Mesi bio taj koji je podigao boginju. I sada su se vratile uspomene na vremena kada je Nives sklepala stihove i otpjevala mu pjesmicu. Nije bitno kako pjeva, već šta je ispjevala hrvatska Mica Trofrtaljka. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending