Pratite nas

Poznati

Osman Hadžić misli da dolazi njegovo vrijeme: SPREMAM SE ZA SOLISTIČKE KONCERTE U BEOGRADU, SARAJEVU, ZAGREBU….

Published

on

Iako već godinama nije pretjerano zastupljen u medijima, pjesme Osmana Hadžića se pjevaju na svakom veselju i slavlju, a i on redovno nastupa širom Balkana i Evrope. Kako je vlanik mnogobrojih hitova koje njegove mlađe kolege izvode na nastupima, popularni Krajišnik priznaje da je vrijeme za solističke koncerte u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu…, zapravo u svim većim dvoranama u regiji.

„Ja upravo sad pregovaram, mislim da je vrijeme da počnem i ja da radim koncert. Imam dovoljno pjesama, a i moje pjesme su se vratile i dosta poruka i poziva imam i kroz društvevene mreže. Tako da mislim da je vrijeme i za moje koncerte- otkriva Osman.

Pjevač dodaje da je odlučio da sada bude malo više medijski aktivan i da više vremena provodi u Bosni, Srbiji, Hrvatskoj…. kako bi se pripremio za koncerte.

„Meni je malo problem jer živim u Njemačkoj, i što svaki moj dolazak mora biti unaprijed isplaniran – kaže Osman, te dodaje da se baš uželio druženja sa publikom u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Novom Sadu, Skopju, Podgorici, Bihaću, Nišu…. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending