Pratite nas

Poznati

Osmomartovski poklon Zdravka Čolića: POSLUŠAJTE PRELIJEPU BALADU, KOJU MU JE KOMPONOVAO SAŠA MATIĆ (VIDEO)

Published

on

Legendarni Zdravko Čolić svojoj vjernoj publici, u kojoj ima najviše žena, povodom 8. marta priredio je iznenađenje, a u pitanju je nova pjesma pod nazivom “Sto dukata”.

Pjesma je za samo nekoliko sati već postala pravi hit na Jutjubu, a ako je suditi po pozitivnim komentarima, za vrlo kratko vrijeme već je pronašla put do srca publike.

“Pjesma je savršena! Sta drugo očekivati od Zdravka Čolića. Čovjek ima preko 150 mega hitova, sa ovom pjesmom će dodatno dopuniti tu listu. Čola nas evo već 50 godina daeuje hitovima.

“Jedan je Zdravko Čolić. Najbolji pjevač i najveća zvijezda svih vremena”, “U ime svih žena, jedno veliko hvala na divnom poklonu”, “Koliko je ovo moćno. Glas, tekst, pjesma, emocija” – bili su samo neki od mnogobrojnih komentara na Jutjubu.

Podsjetimo, muziku za “100 dukata“ radio je poznati pjevač Saša Matić, tekst napisao Miloš Smiljanić Zuca, dok je za aranžman bio zadužen Nikša Bratoš. Spot za ovu pjesmu sniman je na nekoliko lokacija po Regionu. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending