Pratite nas

Poznati

Ostaje Sarajka samo na papiru: ZUZI ZU OPRAŠTA SE ZAUVIJEK SA RODNIM GRADOM

Published

on

Ovih dana legendarna Zumreta Midžić Zuzi Zu, članica kultne grupe Mirzino jato, bek vokal na pločama i koncertima Bijelog Dugmeta, Zdravka Čolića, uspješan solo pjevač, boravi u svom rodnom gradu. Nije dolazila dvije godine, a sve su prilike da neće u budućnosti često dolaziti. Došla je da proda stan.

“Prodajom stana u Sarajevu završavam na neki način jedan dio svog života, zatvaram jedno životno, a otvaram drugo poglavlje. Do sada mi je Zagreb bio privremena adresa, a sada će to pored Zagreba i Pula biti moja stalna adresa. Prodajom stana u Sarajevu, kupujem stan u Puli.

Prodajem stan u kojem sam provela više od 40 godina lijepog života, u kojem je rođen moj suprug , njegovi roditelji… Stravično mi je teško jer je došlo vrijeme da ja prodajem taj stan, a ne oni. Roditelji mog supruga bili su austrougraskog porijekla, a deda mom supruga Mirka, Friz, bio je jedan od osnivača, pokretača osnivanja štamparije sarajevskog Oslobođenja. Tu je zaradio i penziju. – kaže Zuzi. (Naj portal)

Poznati

Svađa zbog hita: “To nije sa, sa”: AMELA ZORICI PORUČILA DA DRUGI PUT SNIMI I NJENO PUŠTANJE VJETRA

Published

on

Bila je 1984. godina; na estradnoj sceni ondašnje Jugoslavije vladali su Miroslav, Šaban, Hanka, Mitar. Zorica, Marinko… a iz Sarajeva su pristizali dvojica Halida, Šerif Konjević, Duško Kuliš, Ferid Avdić, te Amela Zuković, koja je važila za najtalentovaniju mladu pjevačicu.

Bila su to vemena kada je krenula ekspanzija sarajevskog “Diskotona”, a hit mejker Ibro Mangafić je komponovao sve hit do hita za novu saajevsku pjevačku elitu. Tako je komponovao i pjesmu “To nije sa, sa” za Amelu Zuković, koju je izdao “Diskoton”.

I samo što je pjesma počela da Ameli otvara vrata uspjeha, snimila je Zorica Brunclik pod naslovom “Ovo je pesma o momku mom”. Preko noći je zasjenila mlađanu Amelu, a Mangafić je zadovoljno trljao ruke kao kompozitor, jer nije mala stvar da njegove pjesme snima velika zvijezda poput Brunclikove.

Tada mlada Amela nije krila ogorčenje Zoricinim postupkom. Kako je bila sarajevski mangup u suknjici, javno joj je u medijima poručila:

“Zorice, bolje sam otpjevala od tebe “To nije sa, sa”, ali ti si popularnija, pa je tvoja izvedba slušanija. Drugi put, snimi i moje puštanje vjetra. Ne vjerujem da ćeš i to znati otpjevati kako treba – poručila je Amela.
Ova poruka se godinama prepričavala po estradnim kuloarima kao jedan od Amelinih bisera i sarajevskih mangupluka, na koje Zorica nikada nije regovala. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending