Pratite nas

Sudbine

Osveta konobarice: GLUMIO FRAJERA PRED DJEVOJKOM, DAO DOBAR BAKŠIŠ, PA ONDA TRAŽIO POVRAT NOVCA NAZAD

Published

on

Kada se tek upoznajemo sa nekim, obično nam je stalo do toga da ostavimo najbolji mogući utisak na tu osobu. Međutim, ponekad to ne radimo na ispravan način.

Jedna konobarica je ispričala priču o tome kako je jedan dečko nedavno pokušao da impresionira djevojku sa kojom je izašao, da bi na kraju sve ispalo suprotno od onoga što je on želio.

On je izveo svoju djevojku na bogatu večeru i nije štedio kad su troškovi u pitanju jer je želio da je na taj način impresionira. Međutim, izgleda da on ustvari nije imao dovoljno novca za tako nešto. Konobarica na početku svoje priče objašnjava kako je on izgledao prilično šarmantno na početku i da je bio slika i prilika uljudnosti i lijepog ponašanja.

#Pohvalio me, zahvalio se svaki put kad sam dolazila da im donesem vodu ili provjerim da li im nešto nedostaje. Rekao je da će mi oprostit kulinarsku grešku, stvarno je bio gost iz snova. Sigurno je bio u nekoj vrsti slavljeničkog raspoloženja jer nije štedio kad je novac u pitanju- objašnjava ona.

“Tražio je najkvalitetnije vino, ona je dobila naše najskuplje predjelo i bila je to prava gozba. Veče počinje da se završava i ja im donosim račun i pritom ih pitam da li će zajedno platiti ili odvojeno. Djevojka je počela da govori “Odvojeno”, a on joj je rekao: “Ma šališ se? Zajedno, definitivno zajedno. Nikada ne moraš da platiš kad si sa mnom” i daje mi svoju kreditnu karticu.

Sve sam sortirala i donijela im priznanicu. Račun je ispao 289 dolara, a onda mi je on dao 100 eura kao napojnicu. Zahvalio mi se na usluzi i rekao da su se lijepo proveli. Rekao joj je da je to pošteno jer su konobari inače nedovoljno cijenjeni, a nakon toga su otišli iz restorana.

Međutim, nekoliko trenutaka kasnije on se ponovo pojavio, ali ovog puta bez djevojke i rekao je kako misli da je nešto zaboravio. Tražio je da mu vratim 80 dolara, a da kao bakšiš uzmem 20 dolara, pritom je napomenuo da je dao toliki bakšiš kako bi impresionirao djevojku.

Ja sam ga pitala da li sam dobro razumjela i da li želi da smanji svoj bakšiš koji mi je maloprije dao. Iako u svom glasu nisam pokazala ni tračak nezadovoljstva, on je uzvratio krajnje neprijateljski: “Da, i ako tamo vidim i jedan cent preko 20 dolara napraviću ti problem na poslu. ”

Konobarica objašnjava kako se loše osjećala zbog njega, ali je željela i da upozori ženu sa kojom je izašao sa kakvom osobom ima posla.

Pojurila sam preko ulice. Oni su već bili u automobilu, a on je spustio prozor, jer niko ne očekuje da vas konobarica prati do vašeg automobila mašući rukama poput ludaka. Došla sam do njih i rekla više nego dovoljno glasno da i ona čuje: “Gospodine, smanjili smo bakšiš koji ste mi dali sa 100 dolara na 20 kako ste i zahtijevali, ali zato morate da potpišete račun jer mi ne smijemo da imamo neslaganja u našoj evidenciji. Drago mi je što ste uživali u večeri“.

Gledao me je potpuno zabezeknuto jer nije mogao da vjeruje šta sam uradila. Pokušao je da se pravi kako nema pojma o čemu govorim, rekavši da se u restoran vratio samo po ključeve, ali ja nisam odustala.

Na kraju je pristao da potpiše račun, a djevojka je bila vidno šokirana. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Mudre misli: U GROBU NEMA DŽEPOVA – ŠTO SI SAKUPIO U DUŠI, SA TIM ĆEŠ I LEŽATI!

Sudbine

Gejevske muke. JA SAM AMERIKANAC, MOJ DEČKO KINEZ; HOĆEMO LI U BOSNI BITI IZBODENI?

Published

on

Jedno pitanje postavljeno na Redditu privuklo je posljednjih dana veliku pažnju među korisnicima ove društvene mreže.

Naime, gej par koji planira turistički da posjeti Bosnu i Hercegovinu na internetu je zatražio informacije i savjete kako da se ponašaju u ovoj zemlji.

“Da li je sigurno posjetiti Bosnu kao gej par? – glasilo je pitanje korisnika popularnog sajta pred potencijalni dolazak u Bosnu i Hercegovinu, koju je planirao da posjeti sa partnerom.

Kako dalje objašnjava, ne zna previše o Bosni i Hercegovini, pa brine za sigurnost i dodaje da se plaši da neko može i da ih napadne i izbode, ako se sazna da su homoseksualci.

“Ja sam Amerikanac i moj dečko je Kinez i jedno od rijetkih mjesta koje oboje možemo da posjetimo bez viza je Bosna. Sve dok se ne ljubimo ili radimo bilo šta kao par u javnosti, trebalo bi da sve bude ok, je li tako? Hoćemo li ja i moj dečko biti izbodeni ili tako nešto ako posjetimo Bosnu – pitao je on.

Dobili su mnoštvo odgovora ali i savjeta drugih gej parova koji su dolazili u Bosnu i većina njih poručuje isto – da se ne ljube u javnosti.

Samo nemojte da se držati za ruke i ljubite u javnosti – poručuje im dio korisnika Reddita a neki kažu i da niko neće previše obraćati pažnju na njih ili da se spreme na čudne pogleda, ali ne i na nasilje.

U jednom od komentara stoji da u Sarajevu neće imati problema, ali da možda nije pametno da idu po manjim mjestima po Bosni.

Poznajem neke homoseksualce i lezbijke u Bosni. Većina njih su nekako potajno gej. Čak i ako žive u liberalnom okruženju, ne pokazuju otvoreno da su homoseksualci.

Video sam i turistički vlog na Jutjubu jednog gej i lezbijskog američkog para. Svi Bosanci s kojima su razgovarali mislili su da su dva strejt para. To je bilo pomalo smiješno i pokazuje da homoseksualnost zapravo ne postoji u mnogim bosanskim umovima – piše jedan korisnik.

Mogli bi se vratiti sa šljivama – poručio je jedan Bosanac. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending