Pratite nas

Poznati

Ovako Jana pjeva Bešlićev hit: POMALO SAM LJUBOMORNA NA HALIDA

Published

on

U njemačkom Ludwigshafenu popularna Dragana Jana Todorović održala je koncert pred više stotina posjetilaca. Jana je noć prije pjevala u Austriji, a u Ludwigshafen je došla sa suprugom Ivanom i muzičarem Osmanom.

Bez obzira što je noć prije pjevala do kasno, pa onda putovanje do Njemačke, umor na ovoj pjevačici se nije vidio. Njen izlazak na binu izazvao je erupciju oduševljenja među publikom, a Janini veliki hitovi bili su izuzetna podloga i garanacija za dobro raspoloženje.

Jana je po prvi put te večeri pjevala veliki hit Halida Bešlića, pjesmu „Robinja“.

– Ovu pjesmu izuzetno volim, uvijek je privatno slušam i pjevam, ali nikada nisam na nastupima. Tako da sam dok smo putovali od Austrije do Njemačke nonstop slušala tu pjesmu, učila tekst, a Osman se zaista jako dobro potrudio, uostalom kao i svaki profesionalac, da je dobro odsvira. A, ono što me posebno raduje je to, da je publika sa mnom tu istu pjesmu pjevala. Pomalo sam „ljubomorna“ na Halida što to nije moja pjesma. Šalim se naravno. Ja s velikim zadovoljstvom pjevam Bešlićeve pjesme na nastupima – rekla nam je Jana.

S menadžerom Hilmom Peljtom

S menadžerom Hilmom Peljtom

Organizator i domaćin ovog koncerta bio je Almedin Novalić sa porodicom.

– Ovo je naš drugi koncert kako organizujemo u Ludwigshafenu i radimo u saradnji s menadžerom Hilmom Peljtom. Saradnja sa njim je zaista odlična, a već 9. marta organizujemo i osmomartovsko druženje, gdje će gosti biti Halid Muslimović i Adelisa Hodžić. Nakon toga slijedi pauza zbog mjeseca ramazana, pa onda nastavljamo dalje – rekao nam je Almedin.

Nakon nastupa Jana je strpljivo izlazila u susret svakom posjetiocu koji je izrazio želju da se slika sa njom. Jana se tu večer veoma obradovala susretu s Bosankom Zanom Caro koja ima poznatu ćevabdžinicu u gradu Manhajmu, a njih dvije su se prisjetile druženja u nekadašnjem Zaninom restoranu kojeg je poodavno imala u Bosni.

Pored Jane tu večer publiku u Ludwigshafenu zabavljala su dvojica Makedonaca, pjevač Đani te muzičar Miki.

Bato Šišić (Naj portal)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending