Pratite nas

Poznati

Ovako je legendarna Šemsa izgledala i pričala 1990. godine: NISAM LJUBOMORNA!

Published

on

Šemsa Suljaković je već više od dvije decenije prisutna na estradnom nebu. Mnogo puta osporavana i ignorisana od strane medija, ipak je ostala dosljedna sebi nije htjela moliti. Evo jednog njenog kraćeg intervjua iz septembra 1990. godine za sarajevski AS.

Poznato je da nikada niste imali blistavu saradnju sa TV centrima. U čemu je problem?

„To mi nije potrebno. Narod me traži i uvijek je uz mene. Gdje god dođem ljudi me oduševljeno prihvataju i to mi je dovoljna satisfakcija.

Jedna ste od rijetkih koja uspijeva izbjeći konflikte sa kolegama?

„Po prirodi nisam ljubomorna žena i imama puno prijatelja koji se bave istim poslom kao i ja. Radujem se njihovom uspjehu kao i svom.

Kažu strepite od novinara. Zar su toliko zločesti?

„Moram priznati da se u posljednje vrijeme sve više plašim novinara, je ne pišu tačno. Moje izjave redovno izvrću onako kako im odgovara i danas definitivno ne vjerujem ni jednoj novini.

Mnogi pjevači plaču nad sobom. Da li ste vi sretni?

„Pa moglo bi se tako reći. Mislim da sam dostigla vrhunac i ne tražim ništa više.

Dosta ste na turnejama. Ostaje li dovoljno vremena za privatni život?

„Vrlo malo, ali zato to vrijeme provodim kao prava majka i domačica. Imam sina od 22 godine i u slobodno vrijeme sam uglavnom sa njim. U mom životu postoji i čovjek koga volim, s kim sa sretna i od kojeg imam podršku u svakom momentu. Nije iz muzičke branšema ime, za sada još ne bih pominjala“. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending