Pratite nas

Kućni ljubimci

Ovi snimci mačaka uljepšaće vam dan: POGLEDAJTE 4 SMIJEŠNA VIDEO KLIPA

Published

on

Ako želite da se nasmijete do suza i uživate u neodoljivim trenucima mačaka, ne tražite dalje. Pred vama je nekoliko urebensih minuta smijeha.

Ako ste zaljubljenik mačaka ili u vašem domu caruje jedna gospođica maca, morate posjetiti Twitter profil Mačke koje se ponašaju čudno. Na tom profilu se objavljuju najbizarniji snimci i fotografije mačaka sa svih krajeva svijeta, a mnoge od njih su zaista nevjerovatne.

Sve što mačke mogu da zamisle – zabilježeno je i podijeljeno na ovom profilu.Uživajte u njima. (Naj portal)

Kućni ljubimci

Najbolji lijek: MAČKE ČUVAJU SRCE SVOME VLASNIKU

Published

on

Vaš ljubimac može da vam pruži mnogo više od bezuslovne ljubavi. Istraživanja pokazuju da je manja šansa da vlasnici mačaka umru od srčanog udara i drugih kardiovaskularnih bolesti nego oni koji nikada nisu imali mačku.

Do ovog otkrića se došlo analizom podataka o 4.500 muškaraca i žena, starosti od 30 do 75 godina, koji su učestvovali u Nacionalnoj studiji ispitivanja zdravlja i ishrane u Oregonu.

Niko od njih nije imao kardiovaskularne bolesti na početku studije, a čak 55 odsto ih je potvrdilo da imaju mačku za kućnog ljubimca ili su je imali u nekom trenutku svog života.

U poređenju sa njima, ljudi koji nikada nisu imali mačku trpe za oko 40 odsto veći rizik od oboljevanja od srčanih bolesti. Bitno je da se istakne da su istraživači uzeli u obzir druge faktore rizika, uključujući starost, pol, rasu, krvni pritisak i pušenje, prenosi Petmagazine.rs.(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending