Pratite nas

Kućni ljubimci

Ovo je medicinska sestra koja je usvojila psića pacijentice koja je preminula: TA ŽENA SVE ŠTO JE IMALA BIO JE PAS JAX (Video)

Published

on

Medicinska sestra iz američke Georgije postala je heroj za malog psa nakon što je usvojila kućnog ljubimca pacijentice koja je preminula. U intervjuu za WSB-TV, Kim Still govorila je o svojoj odluci da usvoji Jaxa, mješanca čivave njene pacijentice.

“Nikada nisam mogla pretpostaviti kakvu vezu razvijaš s nekim ljudima kada se brineš o njima”, rekla je Still.
“Upravo su mi potpuno promijenili život”, kaže.

Still i njena pacijentica osjetili su trenutnu povezanost kad su se prvi put sreli. Pacijentica, koja je bila neizlječivo bolesna, također joj je povjerila da je zabrinuta što će biti s njenim psom kad umre.

“Nije imala djece, nije imala porodicu u blizini. Dakle, sve što je zapravo imala bio je ovaj pas”, kaže Still za WSB-TV.

Nakon što je pacijentica umrla, njena porodica je obavijestila Still da su psa Jaxa predali u sklonište.

“Bila sam jako zabrinuta da mu neće biti pružena prilika i da će možda biti uspavan ako ne izađe iz skloništa”, rekla je Still.

Ubrzo nakon toga, Still je otišla u sklonište i sama usvojila Jaxa.

“Mislila sam da ga se nikad neću riješiti”, rekla je. “Bio je tako sladak, on je jedan od najljubaznijih pasa ikada.”

Kao odgovor na Jaxino usvojenje, njeni kolege dali su joj posebnu nagradu za iznimno suosjećanje. (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending