Pratite nas

Info

Ovu ženu je Bog sačuvao: POGLEDAJTE SPAŠAVANJE PLANINARKE S LITICA VELEŽA (Video)

Published

on

Državljanka Hrvatske koja se jučer zaglavila na stijenama planine Velež spasili su pripadnici GSS Mostar, a ona je prebačena u Kantonalnu bolnicu Dr. Safet Mujić u Mostaru.

U području istočno od Mostara na planini Velež, planinarka je povrijeđena nakon što je pala na planinarskoj stazi Via Ferrata.
Do nje je bilo teško fizički doći, ali na svu sreću živa je. Više od 80 spasilaca Gorske službe spašavanja BiH bilo je na terenu i pokušavalo spasiti planinarku.

U akciji je sudjelovao i spasilački helikopter EUFOR-a na hitan poziv iz Ureda ministra obrane BiH. EUFOR “Althea” je odmah poslao spasilački helikopter s medicinskim osobljem iz sastava EUFOR-a, kako bi pružili podršku većem broju jedinica gorske službe spašavanja koje su već djelovale na mjestu događaja, priopćili su.

Situacija na lokaciji bila je teška zbog povreda koje je planinarka pretrpjela i opasne lokacije za helikopter u blizini litice. Konačno, nakon što su pripadnici gorske službe spašavanja spustili povrijeđenu na nižu i lakše dostupnu lokaciju i nakon što je posada helikoptera izvršila nekoliko naleta, operacija spašavanja vitlom uspješno je provedena.

Bliska suradnja između jedinica gorske službe spašavanja na mjestu događaja i posade helikoptera EUFOR-a bila je ključna za uspješnu operaciju sanitetske evakuacije helikopterom.

U akciju je bio uključen i helikopter Helikopterskog servisa RS, ali je on prestao s djelovanjem jer nije postojala mogućnost da priđe povrijeđenoj ženi.

”Dali smo sve od sebe, uradili više od 20 naleta, ali ne može se prići. To su vertikalne stijene. Nigdje ni blizu nismo mogli prići. Imao sam mnogo akcija i uvijek nastojim dati maksimum, ali ovdje ne možemo ništa učiniti”, kazao je ranije direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić. (Naj portal)

http://

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending