Pratite nas

Poznati

Palo pomirenje: NEDA OPROSTILA HARIJU ZULUME IZ DEVEDESETIH

Published

on

Decenijama Neda Ukraden i Hari Mata Hari nisu imali kontakata. Razišli su se devedesetih godina nakon rada na Nedinom albumu “Poslije nas” koji je jako slabu prošao na tržištu. Bilo je to 1990. godine. Izdavač albuma je bio sarajevski “Diskoton”

Iako je bila velika zvijezda, a u poslu vrlo odgovorna u zahtjevna, Neda nije bila zadovoljna ovom saradnjom. Čak je prolila rijeku suza zbog Harijeve arogancije.

Hari je u to vrijeme bio jako tražen pjevač I autor, a Neda je u svojoj karijeri uvijek težila osvježenjima. Mislila je da će sa Haijem napraviti pun pogodak, ali je doživjela veliko razočarenje.
Naime, Neda i Hari sarađivali su 1990. godine na pevačicinom albumu „Poslije nas“, ali umesto da mu bude čast da sarađuje sa zvezdom poput Nede, Hari ju je zapostavio i njena očekivanja nije ispunio.

Iako su je brojni saradnici upozoravali da je saradnja s tek proslavljenim kompozitorima rizična, Neda nije marila i bila je odlučna u svojoj namjeri. Ona je kontaktirala Harija, dogovorili su saradnju, počeli su da rade na novim numerama, ali nakon nekog vremena strahovi njenih saradnika su se obistinili.

Hari se prema njoj ponašao pomalo bahato, nije želio da sarađuje, da mijenja melodije ili određene stihove koji se Nedi nisu dopali. Bio je uvjeren da on zna najbolje i nije bio spreman za bilo koji vid sugestija. Ponašao se kao da je najpametniji i nije uvažavao Nedine zahtjeve. Matrice su bile nekoliko tonova više nego što je bilo dogovoreno, melodije pjesama nisu bile kako je Neda zamislila… On je nastojao samo svoje želje da ispuni.

Neda je ubrzo postala svjesna da je pogriješila, ali više nije mogla ništa tim povodom da uradi. Željela je da stopira izdavanje albuma, ali je to bilo nemoguće jer je Hari unaprijed uzeo avans od “Diskotona”.

„Sve je bilo nategnuto, na brzinu i sa puno problema. On je imao ponašanje i stav ’ja sam zvijezda, biće tako ili nikako’“, napisala je između ostalog Neda u svojoj knjizi.

Hari je ovu Nedinu pjesmu prepjevao nekoliko godina kasnije na svome albumu, alči to Nedi nije smetalo jer svakako nije imala nikakav prolazak kod publike sa tim albumom. Nakon toga nikada nisu ni rijeli progovorili, ali nedavno su se sreli u Beogradu.

I palo je pomirenje! Njih dvoje su se kurtoazno pozdravili, kratko popričali, pa se ubrzo i rastali. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending