Pratite nas

Kućni ljubimci

Pas može otkriti švaleranciju: ODKADA JE PRONAŠLA LJUBAVNIKA, NJEN ŠPANSKI KOKER UMJESTO DA MAŠE REPOM, LAJE NA JESIKU

Published

on

Do sada smo mogli da vidimo kako psi mogu da nanjuše da bolujete od neke bolesti, ali i da osjete kada ste tužni i loše raspoloženi. Ali da li ste znali da čovjekov najbolji prijatelj može da otkrije da li vas partner vara?

Nedavno su se na jednoj stranici za upoznavanje pojavili podaci da veliki broj njenih korisnika zapravo vodi svoje pse kod ljubavnika, pod izgovorom da idu samo da ih prošetaju. Stručnjak za ponašanje pasa, Ana Veb, objasnila je da li psi zaista mogu da nanjuše prevaru kod ljudi.

“Vaš pas sigurno zna gdje ste bili. Njuh im je supermoć! Kad se nanjuši novi miris, zapamtit će ga, pogotovo ako je u korelaciji s vlasnikovim raspoloženjem. Znači li ovaj miris da je moj vlasnik sretan, tužan, pod stresom ili tjeskoban?, navodi Anne, koja je studirala na College of Integrated Veterinary Therapies i voditeljica je za nagradu nominiranog podcasta A DOG’S LIFE, za Metro.

“Psi ne razumiju šta je to varanje, ali njuhom mogu da osjete sa kim ste bili, gdje ste bili i šta ste radili, a poznato je da na osnovu vašeg govora tijela mogu i da vam pročitaju raspoloženje”, objasnila je Ana.

Jedna korisnica sa poznate plaforme za upoznavanje otkrila je da vara svog partnera, ali da je zbog svog psa postala paranoična da njen dragi ne sazna za prevaru.

“Imam koker španijela koji je pričvršćen za moju nogu gotovo cijeli dan kad sam kod kuće. Ali otkad sam počela viđati svog novog ljubavnika, kojeg nikada nije upoznao, njegovo se ponašanje promijenilo i bojim se da će moj muž primijetiti. Moj me pas pozdravljao na vratima, ali sada me samo jednom pogleda i pobjegne. Čak je počeo i lajati na mene”, iskrena je Jess.

Inače, psi imaju oko 220 miliona receptora za miris u nosu, dok ljudi imaju samo pet miliona. Što znači da psi zaista imaju supernjuh. Uz to, imaju posebno područje u mozgu gdje pohranjuju svaki miris na koji naiđu. To je poput ogromnog računala – mirisne memorije.

Takođe, Njemački ovčari, retriveri i lovački psi neke su od rasa koje imaju najbolji njuh. Zato svejedno da li imate ili ne posjedujete psa varanje svakako nije najbolja opcija… (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending