Pratite nas

Poznati

Pjevač emocije: POSLUŠAJTE BRKANOVU NOVU PJESMU „ZAVOLJEH ŽIVOT PONOVO“

Published

on

Pune 44 godine pjesme Asima Brkana osvajaju publiku, a pjevač ne posustaje ni poslije tako dugog muzičkog staža. Asim je ovih dana, nakon dužeg vremena objavio novu pjesmu, te polako je promoviše u regiji.

Pjesma ima zanimljiv naslov: „Zavoljeh život ponovo“, a za Asima je specijalno pisao Mirko Šenkovski Džeronimo, dok je aranžman povjeren Adisu Bubalu. Skoro tri godine su radili na ovoj pjesmi.

Dobru pjesmu Asim je po sopstevenom priznanju čekao punih sedam godina, zbog čega je često vodio unutrašnji monolog.

Brkan kojeg su emocije izdvojile i pomogle mu da njegova izvođenja budu prepoznatljiva otkrio je odakle takve karakteristike u njegovom pevanju.

-Rođen sam sentimentalan, kako su mi govorili ljudi i u Abraševiću u Mostaru gde sam proveo 9 godina. Mnogo puta sam gledao pevače koji su nosili dušu i govorio sebi: „Bože dragi, ja slušam i plačem“. Kada bi me pitali zašto sam u suzama, rekao bih im da ja tako pesme doživljavam. Moji roditelji su se inače rastavili kada sam bio mali, ne znam, možda je i to uticalo – otkrio je Brkan.

Asim se osvrnuo i na današnju scenu, apostrofirajući učesnike brojnih muzičkih takmčenja, iznijevši svoj sud o njihovim izvođenjima.

„Mnogi pjevači koji se danas takmiče dođu sa luksuznnim automobilima. Čim je on došao sa džipom, on nema emociju. Možda griješim, ali to je isto kao kada dođe student na fakultet sa BMW-om. Taj neće učiti. On sve ima, njemu su ispunjene sve želje, kako njemu da se stvore emocije, kako da mu se stvori ljubav prema nečemu? Ne može – kaže Asim. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending