Pratite nas

Poznati

Plaši se pčele više nego medvjeda: TOG DANA IBRO SELMANOVIĆ UMALO NIJE UMRO NA SCENI! (VIDEO)

Published

on

Svakog 22. septembra Ibro Selmanović slavi svoj drugi rođendan. Kaže da su sekunde odlučivale da ostane u životu. A za sve je kriva – pčela.

Desilo se to prošle godine, 22. Septemnra za vrijeme snimanja emisije “Žikina šarenica”. Pčela ga je ubola u predjelu grla (krajnici). Ibro je pjevao uživo sevdalinku “Zvjezda tjera mjesea”. U jednom trenutku je dobio napade gušenja, zakašljao se direktno u program.

Uspio je nekako javiti domaćinima da ima gušenje, pa je brzo reagovala HItna pomoć., te su Ibru prebacili u bolnicu.
Nakon tog ni malo prijatnog iskustva sa pčelama, poznati bihaćki narodnjak Ibro Selmanović kaže da se pćele više plaši, nego medvjeda.

“Nikada neću zaboraviti 22. septembar. U početku je svima to bilo pomalo smiješno, ali vjerujte, meni su sekunde bile kao dani, a minute kao godine. I dan danas bježim od pčela kao da su medvjedi. Sve se dobro završilo i nastavio sam sa snimanjem novih pjesama – prisjeća se tih trenutaka Selmanović.

Ibru je ubola pčela, a 1969. godine Aci Trandafiloviću je uletjela muha u usta za vrijeme nastupa na festivalu “Beogradski sabor”. U Domu sindikata pjevao je pjesmu “Nek sjećanju nema traga”, u jednom trenutku muha je uletjela u usta, ali on je nije izbacio, već progutao. Nije odustao od nastupa, uz malo kašljanja izdržao je do kraja, ali je iza scene povraćao satima. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending