Pratite nas

Kućni ljubimci

Plemenito srce kakanjskih vatrogasaca: MIRNES FRFA JE S JARANOM SPASIO PSA IZ BUNARA (Video)

Published

on

Iako u Kaknju ne vole pse, jedno vrijeme je kružila priča da ih u ovoj sredini određene grupe ljude bezobzirno ukljanjaju, vijest dana o humanosti stiže upravo iz ovog grada. Naime, Mirnes Kulović, kojeg u Kaknju poznaju po nadimku Frfa, zajedno sa radnim kolegom, čiji idetitet nismo uspjeli saznati, spasio je psa iz dubokog bunara, u kojem je bio dva dana.

Muke su to bile za prolaznike, pseći lavež, pozivi u pomoć nesretne životinje, satima su odjekivali. A onda su reagovali vatrogasci. Pas je spašen, nahranjen, pomilovan.

Nije poznato kako je dospio u bunar, niti da li će biti udomljen.

“Svaka čast momci”, “Vi ste naši heroji”,”Neka vas Bog nagradi” – samo su neki od hiljade komentara koje su građani napisali plemenitim vatrogascima, herojima iz Kaknja. Čestitku je uputio i načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević. (Naj portal)

tp://

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending