Pratite nas

Poznati

Pogledajte video dočeka Silvane i Tome 1972. u mjestu Braničevo: ŠPALIRI, KAO DA DOLAZI TITO!

Published

on

Na Jutjub kanalu Moje Braničevo postavljen je rijedak snimak legendarnih Silvane Armenulić i Tome Zdravkovića, a sa njima je u ekipi bio o Borislav Drljača.

popularnih pevača narodne muzike iz 1972. godine. Poseban kuriozitet čini to što se na njemu nalaze zajedno Toma Zdravković i Silvana Armenulić.

Na pomenutom snimku vidi se Silvana Armenulić u društvu Tome Zdravkovića na svečanom dočeku koji su im organizovali lokalni organizatori skupa. U to vrijeme, Toma i Bora su još uvijek bili pjevači čija je karijera išla uzlaznom putanjom. Silvana je bila na vrhuncu slave.

To je bilo vrijeme kada je Toma bio gost na svakom Silvaninom koncertu i kada je još uvijek imao koliko toliko normalno ponašanje. Silvana je, inače, pokušavala da utiče na njega i spriječi ga od poroka u koje je sve dublje zalazio. Čak mu je kupovala i odijela. Na kraju je odustala…. U svoju ekipu je počela voditi Zorana Kalezića, Mehu Puzića, Žiku Nikolića, Muhaema Serbezovskog, te svoju sestru Mirjanu Bajraktarević.

Dolazak Silvane i Tome, te još nekih zvijezda u februaru 72. godine, u Braničevo je bio događaj koji prepričavaju generacije. Program se održavao u okviru manifestacije “Karavan Večernjih novosti”, tada najtiražnijeg dnevnog lista u Jugoslaviji. Na primjer kalendar sa Silvanom te godine štampan je u tiražu od pola miliona primjeraka i nikada ga niko nije oborio.

Na videu možete vidjeti kako ljudi u špalirima dočekuju zvijede i ekipu “Večernjih novosti”. Bili su tu i vitezovi “Ljubičevskih konjičkih igara”. Pjevačka družina je domaćinski dočekana o čemu svjedoči zanimljiva fotografija na kojoj jedu pečeno pilence, te kratak video zapis. Nije bilo noža i viljuške jer je bilo slađe jesti prstima.

Istog dana je održan koncert narodne muzike u Domu kulture. (Naj portal)

Poznati

Kraljica umalo da ostane bez prsta: LEPU LUKIĆ UJELA KUCA!

Published

on

Kraljici narodne muzike Lepi Lukić presjela je večera u jednom beogradskom restoranu.

Uživala je u obroku sa prijateljima, a onda poželjela da pomazi njihovog slatkog prisća. Imala je najbolju namjeru. Ona zaista voli životinje, posebno mačke. Poznata je I kao osoba koja pomaže nepuštene ljubimce.

Ali, to ovom psiću izgleda ništa nije značilo. Kao da ga je Lepa nervirala, pa je odlučio da joj dadne do znanja da mu nije interesantna. Kraljica to, očito, nije na vrijeme shvatila. Oduševljena psićem, u naletu emocija pokušala da ispozira sa psom. Ona mu zepa, on neraspoložen, reži, a kamera snima.

A onda pseće “pusti me”. Ujeo je Lepu za prst. Kraljica je vrisnula, te brže bolje ostavila nervoznu životinju. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending