Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Pokušajte sa tretmanom akupresure: MASIRANJEM MAGIČNE TAČKE NA DLANU PROTIV UMORA, STRESA I ZA BOLJU KONCENTRACIJU

Published

on

Maltene da ne postoji osoba koja nije pod stresom, a organizam, u stresnim situacijama, traži svoje načine da se izbori, pa se tako nekada dešava da se, tokom vikenda, osjećamo preumorno, što je zapravo posljedica napornog rada tokom nedjelje.

Zato ne bi bilo loše da pokušate sa tretmanom akupresure tačke pod imenom Lao Gong. U pitanju je magična tačka koja vas oslobađa umora i budi unutrašnju energiju.

Pritiskom ove tačke kroz nekoliko minuta možemo se osloboditi umora, dobiti dodatnu energiju koju možemo kanalisati u razne oblasti svog života. Tačku Lao Gong je veoma lako pronaći, nalazi se na sredini našeg dlana. Nakon što pronađete tačku, uradite slijedeće vježbe.

Vježba protiv umora i za nalet energije
Ruku opustite i pritisnite prst druge ruke na tačku Lao Gong. Nakon toga, započnite glatke rotacione pokrete. Tačku masirajte u krug, sve dok se ne budete osjetili opušteno i energično.

Vježba za koncentraciju
U slučaju da osjećate da ne možete da se koncentrišete na nešto važno, odmah pritisnite Lao Gong tačku palcem pet puta. Udahnite duboko sa svakim pritiskom i dok puštate prst izdahnite. Osjetićete poboljšanje za svega nekoliko minuta.

Vježba sa kineskim loptama
Ukoliko nemate posebne kineske kuglice za masiranje dlanova, slobodno iskoristite orahe ili obične loptice odgovarajuće veličine. Loptice uzmite u ruku i počnite da ih kotrljate i to jednu između druge u sklopljnom dlanu. Na taj način ćete aktivirati Lao Gong tačku, ali i ostale važne tačke koje će vam pomoći da se opustite. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

ZA ZDRAVIJE BUBREGE: Svako jutro pijte šoljicu napitka od peršuna RECEPT)

Published

on

Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem tijelu. A kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mjehura,

KLJUČNI SASTOJAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA JE PERŠUN
Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po cijelom svijetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, željeza, magnezijuma i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.
List peršuna djeluje protivupalno i štiti tijelo od uticaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog crijeva, dijabetesa i astme.

POTREBNI SASTOJCI: šaka peršunovog lišća i 1 litar vode

Peršun operite pa ga nasjeckajte na veće komade, istresite u lončić pa prelijte vodom. Na srednje jakoj vatri zagrijte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije i kuhajte još 5 do 10 minuta.

Sklonite s vatre, ostavite da malo odstoji pa ga procijedite i ostavite u frižider. Šoljicu napitka popijte svako jutro.(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending