Pratite nas

Poznati

Pomirile se Hanka i Zorica: VIDIŠ BONA DA UMIRU MLAĐI OD NAS, HAJDE DA HALALIMO JEDNA DRUGOJ!

Published

on

Dvije velike estradne zvijezde Hanka Paldum i Zorica Brunclik progovorile su nakon više od 30 godina. Pomirenju je kumovala Dragana Mirković, koju je boljelo što njene dobre prijateljice Hanka i Zorica, ne pričaju

Za vrijeme snimanja novogodišnjeg programa postavila je za isti sto, a prije toga je sa svakom od njih posebno razgovarala. Kada je shvatila da je u pitanju ženska sujeta, Dragana je odlučila da im to izbije iz glave. I uspjela je.

Jedno vrijeme pjevačice su bile ukočene, a onda su zbog kamera morale da glume veselje, razdraganost, ležernu atmosferu. Malo po malo obje su se opustile, tako da više nije bilo potrebe za glumu. Čak su I zapjevale zajedno.

“Vidiš, bona, umiru mlađi od nas, a mi tolike godine iako jedemo isti hljeb, ne govorimo. Valja na onaj svijet otići čista srca – kazala je Hanka svojoj novoj prijateljici, a Zorica je uhvatila za ruku, pa ustala I poljubila. Kažu, da je to bio veoma dirljiv trenutak.

Dvije su verzije za njihovu višedecenijsku netrpeljivost. Po jednoj Zorica je bila ljubomorna na Hanku jer je svojevremeno njen prethodni suprug Ljubo Kešelj bio ludo zaljubljen u sarajevsku pjevačicu. Sedamdesetih godina nije ni Hanka bila ravnodušna prema njemu.

Druga verzija je navodni Hankin bijes na Zoricu jer joj je presnimila pjesmu “Avlije, avlije”. Zorica je sa ovom pjesmom napravila velii posao, a Hanka nije napravila ništa. Bilo je to 1990. godine.

Hanka se s numerom “Avlije, avlije” prva predstavila na festivalu Vogošća 1987, ali je ona postala megahit, koji se i danas sluša zahvaljujući tome što ju je Zorica uvrstila na svoj album 1990. “Rođeni jedno za drugo”. Muziku i tekst za “Avlije, avlije” napisao je Esad Mulaomerović, a dvije verzije se razlikuju u aranžmanima, koji je za Zoričinu uradio njen muž Kemiš, dok je aranžman za prvu, Hankinu verziju radio Dragan Stojković Bosanac.

Problem između njih je nastao jer Zorica nikad nije pomenula da je Hanka prva pjevala “Avlije, avlije” i to je ovu mnogo iznerviralo i nije željela više da čuje za Zoricu. To je trajalo 31 godinu.

“Koji smo mi to nesporazum imale?! Pesma nije naše vlasništvo. Kompozitori krčme pjesme jer nisu imali od čega da žive, pa su prodavali pjesme budžašto. Ja sam dobila Hankinu pjesmu, a prije toga je nisam čula. Ona i ja se nismo sretale ni viđale godinama jer nas je put vodio na različite strane – rekla je Zorica.
Otkrila je da je autor “Avlija” njenom mužu Kemišu lično dao dozvolu za phesmu. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending