Pratite nas

Info

Poruka razočaranih Krajišnika političarima: ASVALTIRASMO PUT, DA VAMA BUDE BOLJE KAD BUDETE DOLAZILI DA NAM LAŽETE!

Published

on

Stanovnici catinskih sela nisu više mogli da čekaju vlast, pa su zasukali rukave, otorili su vlastite novčanike, te krenuli u asfaltiranje lokalnog puta. Baime, borba mještana Vrste, Čizmića i Brekovica da konačno dobiju asfalt i dostojnu putnu komunikaciju između svojih naselja i mjesnih zajednica traje godinama, od završetka rata u BiH do danas.

Pričali su mnogi kako će napraviti ovaj put i ‘revanširati’ se za pomoć koju je pružao, posebno tokom rata, kada je bio jedna od rijetkih, sigurnih dionica za spajanje ljudi, dovoženje hrane, opreme. Međutim, uglavnom se ostajalo na obećanjima, jer do danas nema završenog puta, a mještani se na razne načine bore da skrenu pažnju i ‘natjeraju’ nadležne da urade svoj dio posla.

Tako su učinili, vlastitim seredstvima, odnosno dobrovoljnim prilozima asfaltirali su ovu saobraćajnicu. Nakon toga su uputili pismo političarima i građanima Krajine, ali i BiH. Pročitajte njihovu izjavu u cjelosti:

“Naša vlast nije sposobna obezbijediti novac za izgradnju puta “Brekovica-Čizmići-Vrsta” pa smo im odlučili pomoći……… “glasom, da “njima” (nama..?) bude bolje”, a i lijepim dobrovoljnim prilozima.

Na znanje: 15. 5. 2021. Mz Brekovica 73.079,10 Mz Vrsta 16.766,00 Ukupno KM=89.845,10 Fakat, Gradska upravo, vijećnici Grada Bihaća, skupštinari kantona USK, parlamentarci Federacije, pa i “oni”kobajagi “Viši”, evo Vam materijala za čitanje, bolje reći razmišljanje……a Vama dobri ljudi, da Allah dragi u dobra djela upiše i višestruko vrati.

Vi ste pokazali ko ste i šta ste, međutim, oni još uvijek šute. Bezbeli, možda progovore pred sljedeće izbore, ili…”- napisali su na FB stranici Put Brekovica – Čizmići- Vrsta.. Uz pismo su objavili spisak svih donatora/ mještana/ građana koji su dobrovoljnim prilogom pomogli izgradnju ovoga puta.

Očito, nije bilo tendera, a i sitan je novac da političari iz BiH “prljaju ruke”. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Ljuta Krajina: POLICAJAC ESMIR ČAUŠEVIĆ “RATUJE” SA STRINOM ZBOG MEĐE I ŠLJIVIKA

 

Info

Nemile scene u Tuzli: U CENTRU GRADA NASRNUO NOŽEM NA POZNANIKA

Published

on

U centru Tuzlei odvijala se prava drama. Muškarac u srednjim godinama, nag do pasa, s nožem u ruci prijetio je drugom muškarcu da će ga ubiti.

Sve se to događalo na Trgu žrtava genocida u Srebrenici, među gomilom slučajnih prolaznika, koji su nijemo promatrali raspravu dvije suprostavljene grupe muškaraca, žena i djece.

Očito da je riječ o osobama koje se poznaju, to smo mogli čuti na mjestu događaja, ali nije poznato šta je uzrok njihove svađe i pokušaja fizičkog obračuna.

U nekoliko navrata incident je smiren, ali se kroz koji minut ponovo razbuktavao. Prepirka, prijetnja ubistvom, tučom i čime sve ne trajala je 20-ak minuta, sve do dolaska službenika policije koji su NN muškarcu naredili da im preda nož što je on i učinio, a potom je policijska patrola identificirale sve učesnike drame koja na sreću nije završila krvoprolićem u centru Tuzle. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending