Pratite nas

Poznati

Posvađamo se bratski: KAKVI SU ODNOSI IZMEĐU DEJANA I SAŠE MATIĆA?

Published

on

Već godinama kolaju priče da u odnosu Saše i Dejana Matića nešto nije u redu, poštuju se oni, vole se, ali nema bliskosti ni medijskog podržavanja.

Prije nekoliko godina lavinu komentara pokrenulo je to što su Saša i Dejan na jednom događaju sjedili odvojeno. Oni se tom prilikom nisu ni pozdravili, da bi nešto kasnije prestali da odlaze jedni kod drugih pravdajući sve to poslovnim obavezama i nedostatkom vremena. Pričalo se I o snimanju duet pjesme, koji se nikada nije dogodio.

“Ljudi pričaju i izmišljaju razne priče. Neke dopiru i do nas, ali mi ne reagujemo. Znaju sijevnuti I varnice među nama, posvađamo se bratski, ali se i bratski volimo – kazuju Matići.

Iako mnogi misle da je Dejanu bilo lakše da se „probije“ u estradnom svijetu zahvaljujući Saši koji je u muzičke vode kročio prije njega, istina je potpuno drugačija.

“Meni je drago što je Sale prvi počeo i dvije godine prije mene izašla je „Maskara“. Čovjek je napravio revoluciju i trebalo je odvojiti Dejana i Sašu Matića. Kada sam došao na scenu meni je prvi cilj bio da ne obrukam brata, ali mislim da sam imao malo teži put. Napravio sam dobru priču uz pomoć svojih saradnika, malo sam se i stilski odvojio – istakao je Matić i dodao da je preponosan na ono što su obojica ostigli isključivo svojim trudom, radom i predanošću.

“Bitno da smo napravili svoje karijere i da svako ima svoje pjesme, evo sad smo bili na Saletovom koncert i moja ideja je bila da banem na koncert, ma to je bio spektakl!- rekao je Dejan sa osmjehom. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending