Pratite nas

Info

Potvrđena optužnica protiv policajca: OVO JE EDIN, KOJI JE VOZAČIMA KAZNE NAPLAĆIVAO NA LICU MJESTA, A OD TOGA POLOVINU UZIMAO ZA SEBE

Published

on

Općinski sud u Sarajevu je potvrdio optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Edina Velagića zbog krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i primanja dara ili drugih oblika koristi. Optuženi je navodno počinio niz nezakonitih radnji dok je obavljao radne zadatke na ulicama Kantona Sarajevo.

Prema optužnici, Velagić je zaustavljao vozila sa stranim registarskim tablicama tokom svojih radnih zadataka i uzimao novac od vozača, a nije im pružao mogućnost da plate 50 posto kazne unutar osam dana, kako je zakonom propisano.

Optuženi se tereti da je polovinu uzetog novca zadržavao za sebe, dok je drugu polovicu iznosa koristio za plaćanje kazni u ime vozača koje je kažnjavao. Također, tereti se da je uzimao novac kako bi izbjegao pisanje prekršajnih naloga.

Postupajući tužilac je predložio sudu da optuženom bude izrečena zabrana obavljanja posla policijskog službenika u trajanju od pet godina, po pravomoćnosti presude. Za glavni pretres je predloženo saslušanje 17 svjedoka, vještaka grafološke struke i izvođenje oko 80 materijalnih dokaza, kako je saopćilo Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Edin je uhapšen zajedno sa još dvojicom svojih kolega u okviru akcije kodnog naziva ‘Sparta’. Tada su lišeni slobode Edin Velagić, Munir Kamenica i Melvis Tatarin. Oni su mjesecima bili praćeni i Tužilaštvo ima sve dokaze kako uzimaju novac.

Privedeni policajci osumnjičeni su da su u proteklom periodu tokom obavljanja radnih zadataka na ulicama Kantona Sarajevo zaustavljali vozila sa stranim registarskim tablicama i uzimali novac od vozača bez da su im rekli da imaju mogućnost platiti 50 posto kazne u roku od osam dana. Tako su pola novca uzimali sebi, a drugom polovicom iznosa su uplaćivali kaznu u ime vozača kojeg su kaznili.

Također se sumnjiče da su uzimali kompletan iznos na ime plaćanja novčane kazne, bez da su uplaćivali u budžet Kantona Sarajevo. Uzimali su i novac kako ne bi pisali prekršajne naloge. (Naj portal)

Info

U sekundi četvoro djece ostalo bez roditelja: ZAŠTO JE MESUD UBIO AIDU, PA SEBE?

Published

on

Nakon Gradačca, još jedna tragedija, zbog ljubavi i ljubomore, dogodila se u Zavidovićima. U pekari „Central“, u centru grada, u smrt su otišli 33-godišnja Aida Dendić i njen partner Mersud Halilović

Mersud Halilović je upucao Aidu Dendić na njenom radnom mjestu, a onda sebe. Bili su, kako se priča, u ljubavnoj vezi. Mersud je bio kuhar u poznatom restoranu u Zavidovićima. Takođe bio je lovac u lokalnom lovačkom društvu i posjedovao je vatreno oružje. Iza njega ostalo je dvoje djece. Bio je razveden.

Nesretna Aida bila je dugogodišnja radnica “Central” pekare. Takođe i iza nje ostalo je dvoje maloljetne djece. Bila je razvedena.

Nezvanično se saznaje da je Mersud pokušao likvidirati još jednog radnika pekare koji je bio s Aidom u smjeni, ali na sreću nije ga pogodio. Mještani pretpostavljaju da je ljubomora motiv nemilog događaja.

O Aidi u Zavidovićima ne kruže baš lijepe priče. Na društvenim mrežama se oglasio i njen bivši muž Admir Dendić. Objavom je poručio medijima da u svojim objavama ne koriste fotografije njegove djece. Međutim, Admir je iznio i jednu šokantnu tvrdnju u kojoj navodi kako je Aida možda i zaslužila da bude ubijena, jer samo Bog i on znaju. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending