Pratite nas

Info

Potvrđena optužnica protiv policajca: OVO JE EDIN, KOJI JE VOZAČIMA KAZNE NAPLAĆIVAO NA LICU MJESTA, A OD TOGA POLOVINU UZIMAO ZA SEBE

Published

on

Općinski sud u Sarajevu je potvrdio optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Edina Velagića zbog krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i primanja dara ili drugih oblika koristi. Optuženi je navodno počinio niz nezakonitih radnji dok je obavljao radne zadatke na ulicama Kantona Sarajevo.

Prema optužnici, Velagić je zaustavljao vozila sa stranim registarskim tablicama tokom svojih radnih zadataka i uzimao novac od vozača, a nije im pružao mogućnost da plate 50 posto kazne unutar osam dana, kako je zakonom propisano.

Optuženi se tereti da je polovinu uzetog novca zadržavao za sebe, dok je drugu polovicu iznosa koristio za plaćanje kazni u ime vozača koje je kažnjavao. Također, tereti se da je uzimao novac kako bi izbjegao pisanje prekršajnih naloga.

Postupajući tužilac je predložio sudu da optuženom bude izrečena zabrana obavljanja posla policijskog službenika u trajanju od pet godina, po pravomoćnosti presude. Za glavni pretres je predloženo saslušanje 17 svjedoka, vještaka grafološke struke i izvođenje oko 80 materijalnih dokaza, kako je saopćilo Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Edin je uhapšen zajedno sa još dvojicom svojih kolega u okviru akcije kodnog naziva ‘Sparta’. Tada su lišeni slobode Edin Velagić, Munir Kamenica i Melvis Tatarin. Oni su mjesecima bili praćeni i Tužilaštvo ima sve dokaze kako uzimaju novac.

Privedeni policajci osumnjičeni su da su u proteklom periodu tokom obavljanja radnih zadataka na ulicama Kantona Sarajevo zaustavljali vozila sa stranim registarskim tablicama i uzimali novac od vozača bez da su im rekli da imaju mogućnost platiti 50 posto kazne u roku od osam dana. Tako su pola novca uzimali sebi, a drugom polovicom iznosa su uplaćivali kaznu u ime vozača kojeg su kaznili.

Također se sumnjiče da su uzimali kompletan iznos na ime plaćanja novčane kazne, bez da su uplaćivali u budžet Kantona Sarajevo. Uzimali su i novac kako ne bi pisali prekršajne naloge. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending