Pratite nas

Zdravlje i ljepota

POVIŠENE MASNOĆE: Da krv prostruji uz pomoć kukuruzne svile (Recept)

Published

on

I holesterol i trigliceridi su, tvrde ljekari, masti bez kojih nema života. Holesterol je neohodan da se izgrade ćelijske membrane i proizvede nekoliko osnovnih hormona, dok trigliceridi obezbjeđuju energiju za rad ćelija.

Obje masti se, uglavnom, dobijaju iz namirnica životinjskog porijekla, apsorbuju se u crijevima i krvotokom stižu do jetre. Ona ih prerađuje i, potom, šalje do svih dijelova tijela.

Ako je nivo LDL, odnosno “lošeg” holesterola, previsok, počinje da se “lijepi” za površinu krvnih sudova, što podstiče razvoj ateroskleroze, smanjuje elastičnost arterija i može da izazove srčani ili moždani udar. Kada je o trigliceridima riječ, utvrđeno je da višak umanjuje nivo dobrog ili HDL holesterola, što povećava rizik od bolesti srca.

Dokazano je da višak masti u krvi može da se svede na normalu pravilnom ishranom, lijekovima, ali i čajevima. Predlažemo vam djelotvornu biljnu recepturu sa kukuruznom svilom.

POTREBNO JE: kašika osušene svile i 3 dl vode

Kašiku kukuruzne svile dodajte u vrelu vodu i kuhajte tri minuta na tihoj vatri. Sklonite sa šporeta, poklopite i prohlađen čaj procijedite. Pijte tri puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja.

Kukuruzna svila obiluje i vitaminom K3, saponozidima, taninima, etarskim uljem i salicilnom kiselinom. Koriste se: da snize povišen holesterol, protiv srčanih bolesti, za bolju cirkulaciju. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

BOL U KOSTIMA: Izbacite višak soli iz organizma u roku od tri dana (Recept)

Published

on

Genadij Petrovič Malahov je ruski stručnjak narodne medicine, smatra da zbog nakupljenih kalcifikata soli koje naše tijelo nije izbacilo nas bole zglobovi, kako to da rešimo?

On tvrdi da trebamo da izbacimo višak soli iz organizma, a recept za to je veoma jednostavan. Trebalo bi provesiti, po mogućnosti, nakon čišćenja debelog crijeva (vodom i soli ili uobičajenim klistirom). Svakako, efekta ima i bez toga.

Uveče prokuhajte 3 dl vode i stavite 5 g lovorovog lista i to sve kuhati 5 minuta, zatim skloniti sa šporeta i ostaviti da odstoji cijelu noć.

Sutradan procijediti i piti – po malo, u malim gutljajima tokom cijelog dana. Nikako ne ispiti cijeli rastvor odjednom, jer može izazvati komplikacije i krvarenje.

Tri noći zaredom praviti rastvor od lovora i piti tri dana. Poslije pauze od sedam dana terapije se može ponoviti.

SAVJET PUS: Za hronične bolesti zglobova i kostiju rastvor piti pet dana.

Tokom sporovođenja terapije sa lovorom, nemojte se uplašiti ako primijetite da vam je mokraća crvena i da često mokrite. To je uobičajeno, budući da soli u organizmu počinju intenzivno da se rastvaraju i tako nadražuju mokraćnu bešiku.

Poslije dvije sedmice, prestaće da vas bole zglobovi i kosti i vidjećete da je cijeli koštani sistem postao pokretljiviji. To znači da je liječenje lovorom uspjelo. Ako osećate i dalje bolove – ponovite terapiju. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending