Pratite nas

Zdravlje i ljepota

POVIŠENE MASNOĆE: Da krv prostruji uz pomoć kukuruzne svile (Recept)

Published

on

I holesterol i trigliceridi su, tvrde ljekari, masti bez kojih nema života. Holesterol je neohodan da se izgrade ćelijske membrane i proizvede nekoliko osnovnih hormona, dok trigliceridi obezbjeđuju energiju za rad ćelija.

Obje masti se, uglavnom, dobijaju iz namirnica životinjskog porijekla, apsorbuju se u crijevima i krvotokom stižu do jetre. Ona ih prerađuje i, potom, šalje do svih dijelova tijela.

Ako je nivo LDL, odnosno “lošeg” holesterola, previsok, počinje da se “lijepi” za površinu krvnih sudova, što podstiče razvoj ateroskleroze, smanjuje elastičnost arterija i može da izazove srčani ili moždani udar. Kada je o trigliceridima riječ, utvrđeno je da višak umanjuje nivo dobrog ili HDL holesterola, što povećava rizik od bolesti srca.

Dokazano je da višak masti u krvi može da se svede na normalu pravilnom ishranom, lijekovima, ali i čajevima. Predlažemo vam djelotvornu biljnu recepturu sa kukuruznom svilom.

POTREBNO JE: kašika osušene svile i 3 dl vode

Kašiku kukuruzne svile dodajte u vrelu vodu i kuhajte tri minuta na tihoj vatri. Sklonite sa šporeta, poklopite i prohlađen čaj procijedite. Pijte tri puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja.

Kukuruzna svila obiluje i vitaminom K3, saponozidima, taninima, etarskim uljem i salicilnom kiselinom. Koriste se: da snize povišen holesterol, protiv srčanih bolesti, za bolju cirkulaciju. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DEPRESIJA, MELANHOLIJA: Čaj od verem trave za liječenje “jada i čemera” (Recept)

Published

on

Englezi je često piju, vjeruje se da je odgovorna za hladnokrvnost ove nacije, I to dokazuje kako povoljno utiče na povećanje samokontrole

Verem trava se koristi za liječenje “jada i čemera”, tuge, nesanice i “bola pod grudima”, Britanci je zovu i “kraljevskom biljkom koja liječi tugu”.

Koristi se: za liječenje melanholije, protiv depresije, da popravi raspoložonje, za ublažavanje histerije, protiv gubljenja samokontrole

Za popravljanje raspoloženja je potrebno: kašičica osušenih listova verem trave i 2 dl vode

Sitno isjeckane listove prelijte proključalom vodom i poklopite. Poslije 10 minuta procijedite i popijte tri-četiri šolje dnevno.

Uvijek pijte svježe pripremljen čaj! Možete da ga koristite bez bojazni od neželjenih posljedica i do 40 dana.
Upotrijebljena sa kantarionom i matičnjakom, izvrsno je sredstvo za borbu sa depresijom. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending