Pratite nas

Zdravlje i ljepota

POVIŠENE MASNOĆE U KRVI: Recept sa klinčićem u vodi

Published

on

Ako imate povišene masnoće u krvi, morate biti svjesni da je riječ o ozbiljnom problemu s kojim se susreće gotovo petina ukupne (većinom muške) populacije, a koji može izazvati komplikacije opasne po život u vidu srčanog infarkta ili moždanog udara.

Ako ste dobili medicinski nalaz sa povišenim holesterolom, pored lijekova neophodno je promijeniti ishranu, te početi se više kretati.

Uz konsultacije sa ljekatima možete probati I ovaj prirodni recepz:

POTREBNI SASTOJCI: 5 g klinčića, (karanfilića) i 2 litra vode.

U bocu sa vodom staviti klinčiće (ne treba ih mljeti), i ostaviti tako da stoji 2-3 dana u frižideru. Povremeno protresti bocu.

Piti 70-100ml (1 mala šoljica za kafu ili pola čaše) svako jutro. Poslije ispijene dvije boce praviti pauzu od mjesec dana pa ponoviti.

Svi koji su ovo koristili nisu imali potrebe za ponavljanjem postupka. Nakon prvog ciklusa bilo bi dobro provjeriti nivo holesterola u medicinskoj ustanovi. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

KANDIDA: Kombinovano prirodno liječenje kandide (Recepti)

Published

on

Ako se infekcija kandidom otkrije u svom početnom stadijumu, tada može biti sasvim dovoljno liječenje mliječnim bakterijama, koje ponovo uspostavljaju ravnotežu.U slučaju tvrdokornih gljivičnih infekcija (gdje spada i infekcija kandidom) postoji i slijedeća mogućnost kombinovanog prirodnog lečenja:

Soda bikarbona
Vaginalno ispiranje sodom-bikarbonom (prašak se zahvati vrhom noža a zatim razmuti u velikoj šolji vode. Ispiranje se vrši ujutro.

Bijeli luk
Treba očistiti čehnu bijelog belog luka, bez bilo kakvog presijecanja, jer sok koji se oslobađa može da stvori neprijatan osjećaj žarenja. Tako očišćen se stavlja u vaginu. Zgodnije je bijeli luk prošiti koncem ili ga zamotati u jedno parče gaze, čiji se kraj ostavlja da viri, pa se na taj način “lijek” lako vadi.Obo primjenjivati ujutro i naveče nekoliko dana zaredom.

Smirivanje svraba
Za smirivanje svraba savjetuje se upotreba kreme ili rastvora napravljenih na bazi kamilice. Prema potrebi vrše se spoljašnja ispiranja nekoliko puta na dan. U istom smislu se upotrebljavaju i razblažene tinkture nevena i hidrastisa.

Jogurt
Za prirodno liječenje kandide odličan je jogurt. Jogurt se najbolje podnosi, ali je, međutim, njegovo ubacibanje u vaginu nešto teže. Da bi se to uradilo, potrebno je pravilno staviti spekulum, a zatim kroz njega uvući kašiku sa jogurtom. Veoma je važno da se potom prvo izvuče spekulum a onda kašika, jer, ako se to ne bi uradilo, jogurt bi ostao u udubljenju donje kašike spekuluma. Cijela procedura se znatno lakše može izvesti uz pomoć aplikatora. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending