Pratite nas

Naj recepti

Povrće i meso za kompletno uživanje: ŠARENI RUČAK (Recept)

Published

on

Brzo, fino, lako, ukusno…

POTREBNI SASTOJCI: pileći bataci bez kosti 3 komada, crvena paprika 1 komad, žuta paprika 1komad, 3 mlade mrkve, 9 sitnih krompira, 1 svjež kukuruz, 1 ljuta papričica, 2 manje glavice crnog luka, 2 – 3 paradaiza, sol po ukusu, biber po ukusu, 2 kašike suncokretovog ulja

Meso oprati i začiniti po ukusu. Povrće oprati i isjeckati na manju parčad. Začiniti povrće. Tepsiju podmazati sa malo ulja i poredati meso i povrće, pa sve preliti sa uljem. Pokriti alu folijom i peći u rerni na 275 stepeni 30 minuta, pa skloniti foliju i zapeći još 5 minuta. Prijatno! (Naj portal)

Naj recepti

Hrskav odozgo, a unutra mekan i pun fila: TIKVENJAK (Recept)

Published

on

Izuzetno ukusna poslastica, koju ćete poželjeti češće da imate na svojoj trpezi.

POTREBNI SASTOJCI: 500 gr gotove kore za pitu, 700 gr rendane bijele tikve, 400 gr šećera, 4 kesice vanillin šećera, 200 ml tople vode, 150 ml ulja, šećer u prahu (po ukusu)

Razdvojiti kore za rolate. Po 4 kore za jedan rolat. Pomiješati toplu vodu i ulje. Staviti prvu koru, pa premazati uljem i vodom. Inače, moguće je da ćete dobiti 4 rolata.

Preko staviti drugu koru. Posipati rendanom tikvom, posuti sa 4-5 kašike šećera i posipati malo vanil šećera (za svaki rolat po jedna kesica vanil šećera). Ponoviti postupak sa trećom i četvrtom korom.

Umotati rolat. Ponoviti postupak sa preostalim korama. Rolate redati u pleh na pek papiru. Premazati rastvorom vode i ulja. Peći na 250 C oko 30 minuta. Rolate prohladiti. Po ukusu posipati prah šećera prije služenja. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending