Pratite nas

Zanimljivosti

Poželjna biljka: ZAŠTO JE LAVANDA DOBRO DOŠLA U SVAKI KUTAK VAŠEG DOMA?

Published

on

Feng šui stručnjaci tvrde da je lavanda veoma ljekovita biljka koja sa sobom donosi pozitivnu energiju i smirenje, pa je ona veliki i značajan dio ove filozofije stanovanja.

Najljepši i najlakši način da lavandu unesete u dom jeste da je zasadite u malim dekorativnim saksijama i rasporedite u prostorije kakve su kuhinja, spavaća soba i kupatilo, jer će doprinijeti svježini prostora, ali možete je staviti i u dnevni boravak i dječiju sobu, jer je biljka koja donosi dobru energiju i pozitivno utiče na raspoloženje.

Pored zasađene lavande, možete koristiti i suhe bukete lavande koje možete držati u dekorativnim vazama, jer pravilo feng šui filozofije da suho cvijeće predstavlja beživotnost i donosi negativnu energiju, ne odnosi se na lavandu.

Još jedan od načina kako možete iskoristiti lavandu jeste da male pamučne ili svilene kesice napunite sušenom lavandom, zatvorite i stavite u ormane i fioke, kako biste održali svježinu stvari, ali i spriječili pojavu moljaca – što bi značilo duplu korist od ove lijepe biljke.

Vrećice sa lavandom možete držati i pored kreveta, a u njih možete nakapati i par kapi eteričnog ulja lavande, jer se vjeruje da će ova biljka učiniti da lakše i brže zaspite. (Naj portal)

Zanimljivosti

Doktore, šta da radim: I NE UMOČIM, A VEĆ SAM GOTOV!

Published

on

Problem sa preranom ejakulacijom može da upropasti i najozbiljniju vezu. A šta da radite kada, kao jedan Britanac, taj problem imate već 13 godina.
“Imam 29 godina i patim od prerane ejakulacije, otkada sam počeo sa se*som, a to je bilo sa 16 godina”, kaže on i nastavlja:

“Zbog toga sam već frustriran i depresivan jer ne znam šta nije u redu sa mnom. Kada ću postati “normalan” muškarac i uspjeti da zadovoljim ženu”.

“U ozbiljnoj sam vezi već godinu dana, i iako moja djevojka kaže da joj ne smeta moj problem, mislim da mi ne govori istinu”, navodi muškarac.

“Probao sam u krevetu sve što mi je palo na pamet da bih spriječio prerani vrhunac – planirao sam veliku kupovinu u supermarketu, zamišljao sam Borisa Džonsona (premijer Velike Britanije, prim. nov) golog, ali uzalud, ništa nije pomoglo”, očajan je Englez.

“Više od svega na svijetu želim da zadovoljim moju djevojku. Zbog svega ovoga mi se se*s ogadio. Šta da radim?”, pita se Britanac.

Odgovor terapeuta: Se*sualna želja počinje u glavi, i što više brinete, teže ćete pronaći rješenje. Uostalom, da li ste znali da prosječan muškarac u krevetu izdrži oko 5 minuta.

Uslijedili su brojni savjeti na forumu; neki komični, drugi dobronamjerni. Jedan ljekar mu je predložio da koristi kondom, u tom slučaju može na kratko odlložiti ejakulaciju. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending