Pratite nas

Zanimljivosti

Prezapoleni tatica: ZBOG OBAVEZA NIJE STIGAO U VRTIĆ NA VRIJEME, PA POZVAO SLUŽBU ZA DOSTAVU HRAN

Published

on

Često se dešava da roditelj ne može da stigne u vrtić po dijete, pa pošalje nekoga od članova porodice ili prijatelja po dijete. Upravo je jedan tata u nedostatku opcija, potražio pomoć dostavljača.

Tata iz Mladenovca, kako nikog drugog nije bilo na raspolaganju, dosjetio se da iskoristi brzu dostavu, da mu “pokupe dijete iz vrtića”.

Moderno doba podrazumijeva da u hodu moramo mijenjati planove pa i za obaveze koje treba da nam budu prioritet nalazimo instant rješenja. Ali ovaj Mladenovčanin je stvarno “prešao igricu”, pozivajući službu za dostavu hrane, da dostave dijete na tu i tu adresu.

Ipak ljudi smatraju da je sve otišlo predaleko i da smo počeli da djecu odgajamo usput. Tako jedna mama kaže:

„Da se radi o mom djetetu, nema te sile koja bi me spriječila da se javim na mobilni ako vidim poziv iz vrtića, škole… da se pobrinem da neko drugi odvede moje dijete ako znam da ja neću biti tu. I ono glavno, najvažnije i posljednje… ako vam dijete nije na prvom mjestu, zašto ga pravite i rađate – kazala je ljuta sugrađanka. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending