Pratite nas

Poznati

Praznovanja: VERA MATOVIĆ SLAVI OBA BOŽIĆA I BAJRAM

Published

on

U današnjim vremenima, u kojima se za najveće praznike smatraju božići I bajrami, estradne zvijezde se utrkuju da se na društvenim mrežama ili u medijima pohvale kako slave svoj praznik. Pohvalila se i legendarna Vera Matović, čija zvijezda sija 40 godina.

Kao pravoslavka, na pravoslavni Božić 7. januara ona poštuje sve običaje koje vjera i tradicija nalažu. Kaže, da se u njenoj kući običaji prenose s koljena na koljeno, kao i da nema ništa ljepše od dočeka Božića.

“Božić je jedan od omiljenih praznika u našoj porodici, pogotovu Badnje veče, kada se okupimo i kada ubacimo slamu, badnjak i sve ono što ide kroz taj običaj. Bacimo u slamu i orahe i suhe šljive i dinare… Ne sad neke pare, da ne misle ljudi, ali to je nešto za decu malo, par dinarčića”, priča Vera i dodaje:

“Naša djeca su velika, ali to je tako slatko, mi te običaje prenosimo s koljena na koljeno. I naravno, posna trpeza, koja je za mene nešto najljepše. Ja obožavam taj ritual i onda sutradan počinje Božić koji je isto tako interesantan, ali doček Božića to je nešto najljepše”, govori ona.

Pored rodbine, njena božićna slavlja uveličavaju gosti i prijatelji svih vjera. Ove godine, zbog korone, neće biti kao prethodnih da su joj gosti Hrvati, Bošnjaci, Crnogorci….

“U mojoj porodici se slave oba Božića. Moja snaha je iz Hrvatske, tako da ja slavim i obožavam i jedan i drugi Božić, a moja posestrima je Hanka Paldum, tako da sslavim I Bajram – otkrila je Vera Matović (Naj portal)

Poznati

Ko je Sarajka koja je Boru Ćorbu napravila volom: ON JOJ JE ISPJEVAO PJESMU “OSTANI ĐUBRE DO KRAJA”

Published

on

Neke od najljepših balada i pjesama velikih muzičkih Ex Yu zvijezda, sigurno su jedne od onih koje najčešće slušate u satima nostalgije i sjećanja na neke davne prošle dane i nesretne ljubavi. Ono što je vjerovatno svima vama koji patite uz pomenute pjesme malo poznato su istinite teške ljubavne priče koje su podstakle autore tekstova da svu svoju emociju pretoče u stihove.

Riblja Čorba i “Ostani đubre do kraja”, pjesma koju je Bora napisao sa posvetom jednoj od najpoznatijih jugoslovenskih manekenki, Biljana Nevajda Šević.

Njih dvoje su u ljubavi uživali nekih šest mjeseci, a onda je Biljana jednog dana pozvala frontmena “Riblje Čorbe” da se oproste, jer je odlučila da nastavi svoj život u Sarajevu.

Istinski emotivno povrijeđen, roker je za šankom u kafiću gdje su se pozdravili napisao pjesmu koja je i danas jedna od najpoznatijih ove grupe.
I za drugu veliku pjesmu “Dva dinara druže” inspiraciju je pronašao u njoj, koja ga je kako stihovi kažu “opet napravila volom”. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending