Pratite nas

Poznati

Prepao je astrolog: GOCA BOŽINOVSKA SADA VOZI OPREZNO

Published

on

Folk pjevačica Goca Božinovska oduvijek je voljela da joj zaviruju u sudbinu ili gataju. Ona ima i hamajlije zaštitnice. Od svakoga primi po neki savjet, nan eke se samo nasmije, jer kako kaže ima ih da “lupetaju”.

Ipak, na jedno upozorenje je posebmno obratila pažnju. Ona na vjeruje da je neka šala ili lupetanje. Naime, od jednog astrologa je dobila stravično upozorenje da će poginuti u saobraćajnoj nesreći i da će se zapaliti, te da njeni najmiliji neće moći da je identifikuju jer će joj tijelo biti ugljenisano. Božinovska priznaje da joj je, time što joj je prorekao, neznanac zgadio brzu vožnju i brza kola, koja je dotad obožavala.

“U sandučetu sam našla pismo od jednog vidovanjaka, astrologa, šta li je, neki đavo jeste! Inače, ja ne vjerujem puno tom svijetu. Volim iz šale nekad gledanje u šolju i karte. Međutim, ovaj atrolog mi je rekao nešto što mi se urezalo u glavu za cijeli život – kaže Goca, te dodaje da se od tog trenutka plaši kada je u saobraćaju, te da joj riječi astrologa često odzvanjaju:

“Otvorim ja pismo, kad u pismu piše broj telefona da, ako želim da mu se javim, ima nešto važno da mi kaže. Nikada se nisam javila jer sam se plašila šta će mi još reći. On mi je napisao da ću imati užasnu saobraćajku, toliko užasnu da moji neće moći da me identifikuju koliko ću biti ugljenisana. Kao, kola će da se zapale i ja zajedno s njima. Poslije toga je u mene ušao opasan strah, pa ja od tada samo sporo vozim, čak i na auto putevima. . Obožavala sam brzu vožnju i brza kola do tog momenta. Onda me je obuzeo strah i oprezna sam jer se plašim da će se to kad-tad obistiniti. – kaže Goca. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending