Pratite nas

Poznati

Preselio je i Zaimov sin: NAJLJEPŠE PJESME NEDŽADA I ZAIMA IMAMOVIĆA

Published

on

Još jedan velikan bh. estrade zauvijek nas je napustio. Danas je, nakon teške i duge bolesti, preselio na onaj Pravedniji svijet Nedžad Imamović, kompozitor, muzičar, pjevač, aranžer sin legendarnog Zaima Imamovića, a otac Damira Imamovića.

Rođen je Sarajevu (1948. godine), kao sin jedinac Zaima Imamovića, koji se smatra jednim od najvećih tumača sevdaha svih vremena na prostotima bivše Jugoslavije.

Po uzoru na oca svoj je život posvetio muzici. Penziju je zaradio kao producent u muziočkoj produkciji bivše RTV Sarajevo, a danas BHT-a. Za arhiv ove kuće snimio je na desetine sevdah pjesama.

“Na estradi sam od 1965. godine. Naravno, prvo amaterski, pa poslije profesionalno u orkestru RTV Sarajevo, tamburaškom i narodnom. Muzičar sam bio, a usput sam tu i pjevao, naravno. Mnoge je interesovalo kako to pjeva sin Zaima Imamovića, pa je bilo neizbježno da jednog dana i zapjevam. Dakle, evo već 40 i neka godina je iza mene, snimio sam dosta singl ploča, dosta ploča s četiri pjesme, imam i tri-četiri LP, tri-četiri CD-a. Mogu reći da sam zadovoljan tim izdanjima, tim pjesmama, kako me publika prihvatila, kako me primila s obzirom da je moj otac bio jedan od najpopularnijih pjevača. Volim često reći da je bio jedan od najstarijih, jedan od ljudi od kojih je to maltene i poteklo. Tako da sam iz sjene njegove na neki način djelovao – ispričao je u jednom od svojih posljednjih intervjua Nedžad.

Sa ocem Zaimom je u duetu snimio čak i jedan album. Bio je redovan učesnik nekada respektabilnog festival Ilidža, kojeg danas polako uništava TV Hajat. Ipak, njegova “muzička lična karta” u narodnoj muzici je pjesma “Bosno moja plemenita”.

Povodom Nedžadovog preselenja na onaj svijet, izabrali smo nekoliko pjesama koje je snimao u duetu sa svojim ocem Zaimom. Otišli su, ali je ostala njihova pjesma. (Naj portal)

Poznati

Bolje joj se “kresati”, nego pjevati: GOCI BOŽINOVSKOJ NUDE 5.000 EURA ZA NOĆ UŽIVANJA SA NJOM

Published

on

55 – godišnja Goca Božinovska koja je obznalila da postaje baka, tvrtdi da je i dalje magnet za muški svijet. Pogotovo za mađe.

Govoreći o nepristojnim porukama I ponudama koje dobija na društvenim mrežama, pjevačica se pohvalila da joj se bolje “kresati”, nego pjevati..

“Cijena koja je? Pa je l’može za 5.000? Za intimne odnose mi nude toliko, ne vjerujem da bi me šetao i vodio za taj novac. Tako ima budala svakakvih, u eurima normalno – rekla je Goca za “Kurir”.

Svi su se nakon ovih rečenica začudili i zapitali kako je to moguće, a onda je pjevačica dodala da je uglavnom muvaju mlađi momci. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending