Pratite nas

Kućni ljubimci

Priča koja slama srce: PAS DANIMA SPAVA NA GROBU VLASNIKA, RODBINA PREMINULOG GA NE ŽELI U DOMU

Published

on

Često se događa da ljubimci kojima vlasnik premine ostaju sami na svijetu. Kada nasljednici preuzmu imovinu, često ne žele preuzeti i to biće, pa ga izbace na cestu.
Takav slučaj zabilježen je, navodno, u Rumuniji. Naime, na Facebooku je viralna postala fotografija koja dolazi iz mjesta koje se zove Slatina. Nesretni pas posljednje dvije sedmice spava na grobu svog preminulog vlasnika.

Navodno, rodbina tog čovjeka ga ne želi, pa je pas istovremeno ostao bez osobe koja ga beskrajno voli, ali i bez doma. Zbog toga, jadan i očajan, leži na grobu. Možda se nada da će se vlasnik vratiti, da će im obojici opet biti kao nekad? Ili samo stoji blizu onog ko ga je volio, jedinog koji se tako osjećao?

Ova slika i priča slamaju srce. Psu sigurno niko ne može nadoknaditi gubirak njegovog vlasnika, ali bi ipak bilo divno da je neko otvorio vrata svog doma i doveo ovog psa sebi. Ne zna se koliko je star, niti koliko je još dana pred njim, ali da ih ne provede na ulici, nego da se barem neko brine o njemu.

Niko ne može ovom nesretnom psu vratiti njegovog vlasnika, ali mu može dane koji su ostali pred njim učiniti manje teškima.

Ovu tužnu priču korisnici društvenih mreža močeli su masovno širiti, pa se sada spominje da je fotografija nastala u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, itd… Gdje god da se ovo desilo priča, kao ni fotografija ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending