Pratite nas

Kućni ljubimci

Priča o štenetu Rodniju: BIO JE GLADAN, BOLESTAN I ISRCPLJEN, A SADA JE NAJSRETNIJI PAS (Video)

Published

on

Rodni je pas koji nije imao mnogo sreće u životu – sve do nedavno. Ali, da vas ne bismo zbunjivali, krenućemo priču ispočetka.

Naime, ovo maleno štene neko je ostavio na ulici u Tajlandu i to gladnog, umornog, isrcpljenog i bolesnog. A onda mu se sreća ipak osmjehula, jer ga je pronašao čovjek koji nije želio da ga ostavi i koji mu je omogućio novi život – kakav zaslužuje.

Čovjek ga je odnio kući, a iako je Rodni imao jaku želju za preživljavanjem – skoro da u tome nije uspio. Međutim, uz pomoć veterinara, lijekova, dobre hrane, sna i mnogo ljubavi, samo sedam dana kasnije, Rodni je postao potpuno drugo štene.

Ovaj pas sada stiče nove prijatelje i odlazi u šetnje kroz džunglu. Ponovo maše repom i prvi put u životu radi stvari koje rade svi štenci.

Rodnija čeka dug put do potpunog oporavka, ali je napravljen najveći i najvažniji korak ka njemu.

“Tako mi je drago što je Rodnija pronašao ovako dobar vlasnik. Želim vam svo dobro ovoga svijeta”,

“Jadan psić. Ovo me je rasplakalo”,

“Nadam se da će vam zajednički život biti prepun radosti”, glase samo neki od komentara na video. (Naj portal)

@happydoggoniall

Just be kind to dogs 🥰🙏 #dogsoftiktok #dog #rescuedog #doglover

♬ Emotional – Sallandu

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending