Pratite nas

Kućni ljubimci

Priča sa perona autobuske stanice Pirot: PROZVALI GA HAČIKO, JER SVAKIM DANOM ČEKA DJEVOJČICU DA SE VRATI IZ ŠKOLE

Published

on

Od naših vjernih pratilaca, pasa, mogli bismo mnogo toga da naučimo, što bi život ljudi učinilo mnogo ljepšim, plemenitijim, sadržajnijim.

Jedna od osobina koje krase pse je svakako vjernost, a ovog ljeta se na autobuskoj stanici u Pirotu dogodila priča, nalik na onu filmsku priču o Hačiku, psu rase japanska akita koja je godinama čekala svog vlasnika da se vrati.

Vlasnik se, u toj filmskoj priči, nažalost, nikada nije vratio, a Hačiko nije prestao da ga čeka na istom mjestu, dok na tom istom mjestu nije umro od tuge.

U ranim jutarnjim satima, putnici koji su se tiskali oko autobusa, provjeravali koji autobus gdje putuje, oni koji su prilazili biletari preskakali su, pokušavali da zaobiđu psa rase akita, koji je možda i mješanac akite i neke srodne rase.

Pas je nepomično ležao ispred biletarnice autobuske stanice. Neki su ljutito reagovali, drugi pak bili spremni i da odgurnu, kad bi smjeli, imajući u vidu činjenicu da je riječ o velikom psu.

Ipak, kada su čuli priču žene koja radi na stanici, svi su se ćutke skloniili i ostavili psa na miru, da u tišini i hladovini čeka svoju vlasnicu. Da tuguje.

„Ne dirajte ga. Tužan je. Jutros rano je ispratio djevojčicu, vjerovatno vlasnicu, trčao je za autobusom koliko ga noge nose. Mislila sam da se neće vratiti, ali on se za neki minut vratio tačno na mjesto gdje je zadnji put bio sa djevojčicom i tu je legao da tuguje. I da čeka. Čekaće je sigurno dok se ne vrati – ispričala je polutihim glasom priču o pirotskom Hačiku žena koja se tog dana brinula da autobuska stanica u Pirotu bude čista i uredna.

A kada je pred veče stigle djevojlica, njihovoj sreći nije bilo kraja! I tako iz dana u dan!(Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending