Pratite nas

Kućni ljubimci

Priroda je nevjerovatna: MAČKA OSJETILA DA JE NJENA VLASNICA TRUDNA (VIDEO)

Published

on

Dirljiv snimak koji prikazuje mačku koja se mazi s trudnom vlasnicom oduševilo je internet. Video objavljen na Redditu prikupio je više od 41.000 lajkova i dokazao da neke mačke mogu osjetiti trudnoću kod ljudi.

“Mačka osjeća da je nešto drugačije”, stoji u naslovu objavljenog videa koji se sastoji od nekoliko isječaka snimljenih tokom trudnoće vlasnice.

U prvom isječku mačka sumnjičavo promatra goli trbuh svoje vlasnice, a onda ga oprezno dodirne šapom i ponjuši. Nakon toga postaje opsjednuta rastućim trbuhom vlasnice i mazi se s njom te ne odvaja svoju glavu od njenog stomaka.

“Priroda je nevjerovatna”, komentirala je jedna osoba.

Poseban odnos nastavlja se i nakon rođenja bebe. Na kraju videa su dvije fotografije koje prikazuju bebu koja leži na trbuhu i mačku kraj nje. Video možete pogledati u nastavku.

Prema nekim stručnjacima, mačke mogu osjetiti hormonalne promjene koje se događaju u tijelu žene tokom trudnoće. (Naj portal)

Kitty senses something different from aww

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending