Pratite nas

Zanimljivosti

Probleme guraju pod tepih: RUPE NA ALADINOVOJ ALEJI POKRIVAJU ĆILIMOM (video)

Published

on

Svjesni da bi vjerovatno podosta morali čekati na to da nadležne institucije riješe probleme, žitelji sela Donji Vlas, smještenog pored Niša u Srbiji, uzeli su stvar u svoje ruke i na dosad nezabilježen način krenuli u obračun s rupama na cestama. Počeli su ih prekrivati tepisima!

Mještani su rupe dosad nekoliko puta pokušavali bezuspješno popuniti, pa shvatili da nova metoda daje donekle bolje rezultate, prenosi portal Južne Vesti.

“Rupe se napune pijeskom i zatim se preko njih stavi tepih da voda ne bi slila materijal kada pada kiša”, pojasnio je jedan gospodin.

Iako duž “Aladinove aleje” zapravo niko ne živi, stanovnici kažu da put učestalo koriste i da se njime kreću traktori.

Jedinstven način borbe s cestovnim problemima u četvrtak je predstavljen i ostatku svijeta tako što je prikazan na vrlo popularnoj stranici na Facebooku Squatting Slavs In Tracksuits (više od 1,2 miliona pratilaca). (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending