Pratite nas

Zdravlje i ljepota

PROLJETNI UMOR: Magični napitak vraća imunitet začas (Recept)

Published

on

Prilikom porasta temperature, krvni sudovi se šire i pritisak pada, što se manifestuje osjećajem malaksalosti, pospanosti, slabom koncentracijom, razdražljivosti, depresivnosti, glavoboljom i brzim zamaranjem.

Da biste se izborili sa ovim stanjem, neophodno je da podignete i imunitet i energiju. Jedan napitak će vam u tome pomoći momentalno.

POTREBNI SASTOJCI: svjež ananas, dvije banana, đumbir

Đumbir kuhati kao čaj, sve dok vam ne ostane samo 100 ml vode. U blender staviti jednu veću bananu, dodati pet do šest kolutova ananasa i prohlađen čaj od đumbira. Sve pomiješati i popiti,.

Đumbir je prava riznica minerala i vitamina B6, B12, magnezijuma, natrijuma, kalcijuma i gvožđa. Banane su bogate mineralom kalijuma. Kalijum pomaže u održavanju nivoa tečnosti u tijelu i reguliše kretanje hranljivih materija i otpadnih proizvoda u ćelijama i izvan njih.

Ananas ima antiupalna svojstva, olakšava varenje i doprinosi mršavljenju, zbog čega je idealno voće koje bi trebalo da konzumirate čitave godine. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

ZA ZDRAVIJE BUBREGE: Svako jutro pijte šoljicu napitka od peršuna RECEPT)

Published

on

Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem tijelu. A kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mjehura,

KLJUČNI SASTOJAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA JE PERŠUN
Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po cijelom svijetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, željeza, magnezijuma i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.
List peršuna djeluje protivupalno i štiti tijelo od uticaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog crijeva, dijabetesa i astme.

POTREBNI SASTOJCI: šaka peršunovog lišća i 1 litar vode

Peršun operite pa ga nasjeckajte na veće komade, istresite u lončić pa prelijte vodom. Na srednje jakoj vatri zagrijte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije i kuhajte još 5 do 10 minuta.

Sklonite s vatre, ostavite da malo odstoji pa ga procijedite i ostavite u frižider. Šoljicu napitka popijte svako jutro.(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending