Pratite nas

Sudbine

Pronašla ljubavna pisma u kontejneru, pa ih objavila: SVJEDOČILA SAM KAKO ČOVJEK BACA SVOJ ŽIVOT U SMEĆE!

Published

on

Društvenim mrežama kruže fotografije bačenih pisama, koje je našla jedna korisnica. Kako je navela “čovjek baca svoj život u kontejner, te je načinila snimke pojedinih razglednica.

Na osnovu sadržaja na fotografijama, može se zaključiti da razglednice i pisma pripadaju muškarcu koji je služio vojni rok, dok ga je kući čekala žena.

“Ljubavi, nije mi lako bez tebe. Ali volim te više nego sebe, pa mi ništa neće biti teško. Šta može jedna vojska ovakvoj ljubavi koju gajimo jedno prema drugom – ništa. Volim te. Tvoja žena”, stoji u poruci na jednoj razglednici.

I ostale poruke poslate poštom su ljubavne prirode.

Korisnica društvene mreže Tviter koja se krije iz pseudonima “Snaha Anđelija” podelila je fotografije pisama bačenih u konetjner i objasnila da je čovek rešio da svoj život baci.

Ona je, pak, riješila da učini nešto protiv toga. Fotografisala je razglednice i pisma i ovjekovečila ih na Internetu.

Neposredno nakon objave, stiga je gomila komentara, a fotografije su postale pravi hit.

“I sad ću samo razmišljati šta se u njemu desilo poslije 35 godina pa je riješio da baci. Najlakše mi je da pomislim da se upokojio pa nasljednici bacaju”, jedan je od komentara ispod objave “Snahe Anđelije”.

“Vjerujem da to naslednici prodaju stan i bacaju sve. Ako je čuvao do sad zašto bi sad bacao”,

“I moja majka čuva pisma koja su razmjenjivali ona i moj otac. Još su živi, ali i kad odu s ovog svijeta, čuvaću ta pisma”, “Imam negdje još poneko pismo koje sam pisala mom vojniku prije nekih 25 godina. Žao mi da bacim a ljubav je prošla odavno”, napisale su dvije korisnice ove društvene mreže.

Nije poznato ko je i zašto bacio pisma, ali svakako da je stav svih da ni on, pa ni nasljednici nije trebalo da ih se odreknu, a naročito sada kada nas nove tehnologije zatrpavaju i kada u svemu nedostaje ljubavi i romantike. (Naj portal)

Sudbine

Gejevske muke. JA SAM AMERIKANAC, MOJ DEČKO KINEZ; HOĆEMO LI U BOSNI BITI IZBODENI?

Published

on

Jedno pitanje postavljeno na Redditu privuklo je posljednjih dana veliku pažnju među korisnicima ove društvene mreže.

Naime, gej par koji planira turistički da posjeti Bosnu i Hercegovinu na internetu je zatražio informacije i savjete kako da se ponašaju u ovoj zemlji.

“Da li je sigurno posjetiti Bosnu kao gej par? – glasilo je pitanje korisnika popularnog sajta pred potencijalni dolazak u Bosnu i Hercegovinu, koju je planirao da posjeti sa partnerom.

Kako dalje objašnjava, ne zna previše o Bosni i Hercegovini, pa brine za sigurnost i dodaje da se plaši da neko može i da ih napadne i izbode, ako se sazna da su homoseksualci.

“Ja sam Amerikanac i moj dečko je Kinez i jedno od rijetkih mjesta koje oboje možemo da posjetimo bez viza je Bosna. Sve dok se ne ljubimo ili radimo bilo šta kao par u javnosti, trebalo bi da sve bude ok, je li tako? Hoćemo li ja i moj dečko biti izbodeni ili tako nešto ako posjetimo Bosnu – pitao je on.

Dobili su mnoštvo odgovora ali i savjeta drugih gej parova koji su dolazili u Bosnu i većina njih poručuje isto – da se ne ljube u javnosti.

Samo nemojte da se držati za ruke i ljubite u javnosti – poručuje im dio korisnika Reddita a neki kažu i da niko neće previše obraćati pažnju na njih ili da se spreme na čudne pogleda, ali ne i na nasilje.

U jednom od komentara stoji da u Sarajevu neće imati problema, ali da možda nije pametno da idu po manjim mjestima po Bosni.

Poznajem neke homoseksualce i lezbijke u Bosni. Većina njih su nekako potajno gej. Čak i ako žive u liberalnom okruženju, ne pokazuju otvoreno da su homoseksualci.

Video sam i turistički vlog na Jutjubu jednog gej i lezbijskog američkog para. Svi Bosanci s kojima su razgovarali mislili su da su dva strejt para. To je bilo pomalo smiješno i pokazuje da homoseksualnost zapravo ne postoji u mnogim bosanskim umovima – piše jedan korisnik.

Mogli bi se vratiti sa šljivama – poručio je jedan Bosanac. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending