Pratite nas

Vidoviti ljudi

Proročanstva Nostradamusa i Babe Vange: TREĆI SVJETSKI RAT JE NEIZBJEŽAN I BIĆE RAZORAN!

Published

on

Dug je popis proročanstava koja se godinama pripisuju najpoznatijem svjetskom proroku Nostradamusu i najcjenjenijoj proročici na Balkanu, Babi Vangi. Neke najave koje su izrekli zvuče prilično nevjerovatno, možda čak i bizarno, treće poruke kao da su kodirane i niko ih ne može odgonetnuti.

Vangamanija se ponovno aktualizirala pojavom virusa, sad i ratom u Ukrajini. Pojavile su se ispovijesti kako je najpoznatija proročica na ovim prostorima predvidjela zlokobnu pošast koja ubija. Neki vjeruju, mnogi raspravljaju, a treći ismijavaju.

Činjenica jest da su od davnina vladari i kraljevi tražili pomoć vidovnjaka ili proroka. Od kad je svijeta ljudi su željeli znati šta im nosi budućnost.
S obzirom na vjerodostojnost kojom je ukazala na sukob kojim je počeo Drugi svjetski rat, najava velikog rata 2010. godine, a koja se pripisuje Vangi, na noge je podignula cijeli svijet.

‘Kad opasni umovi dođu u posjed moći i razarajućeg oružja, rat postaje neminovan . Svijet će se jedva suzdržati od globalnog međusobnog sukoba svih zemalja…’
Svi su očekivali apokalipsu, baš kao što i dalje očekuju i ostvarenje Nostradamusovog predviđanja o tridesetogodišnjem ratu.

Iako se nije dogodio konkretni sukob kojeg smo nazvali Trećim svjetskim ratom, gledajući na svakodnevne događaje globalne prirode u posljednjoj deceniji – zaista se čini kao treća kataklizma.

Za taj je rat Vanga prorekla da će u stvari i početi kao lokalni sukob, koji će kasnije prerasti u širi, u kome će se koristiti prvo klasično, a zatim i nuklearno i hemijsko oružje.

Ipak, poznato je da Vanga ponekad neki događaj nije mogla svrstati u tačan vremenski okvir, odnosno da je ponekad griješila u vremenskoj odrednici nekog događaja.

Iako decidirano ne spominje Treći svjetski rat, govori o sekundama koje bi mogle prouzrokovarii veliki sukob, o sveprisutnoj napetosti, o tenzijama koje mogu svaki trenutak eksplodirati.

Treća svjetska kataklizma doista je neizbježna, govorila je. Iz dana u dan produbljuju se vjerske, klasne, ideološke razlike, a netolerancija je nezaustavljiva.
Svjetske sile u konstantnoj su borbi za potpunom prevlašću.

Baba Vanga o Putinu
“Sve se topi, kao led, ali samo jedno ostaje netaknuto – slava Vladimira, slava Rusije. On sve sklanja s puta i bit će gospodar svijeta… – Baba Vanga ovo je prorekla 1979. godine, u vrijeme SSSR-a, ali inspirirani likom Vladimira Putina i njegovim, prema zapadnim mjerilima, despotskim načinom vladanja, mnogima je bilo zgodno aktualizirati proročanstvo. Nešto kasnije, ‘80-ih godina, Baba Vanga je rekla da svijet svjedoči sudbonosnim događajima.

“Dva najveća vladara svijeta pružit će ruku – rekla je tad, a oni koji tumače njena predviđanja, ispunjenje proročanstva vide u kraju Hladnog rata posredstvom Mihaela Gorbačova i Ronalda Regana. No bugarska proročica tad je dodala da mir u svijetu neće biti postignut dok ne dođe “osmi”. Mnogi smatraju da se “osmi” odnosi na osmog velikog Vladimira.

A osmi ruski Vladimir je upravo Putin. Sovjetski Savez će se, neki dalje tumače proročanstvo, obnoviti već u prvoj četvrtni 21. vijeka.(Naj portal)

Vidoviti ljudi

Nakon što je objavljeno da kralj Čarls ima rak: ŠTA KRIJE NOSTRADAMUSOVO PROROČANSTVO

Published

on

Francuski astrolog Nostradamus predvidio je abdikciju britanskog kralja Čarlsa.

Jučer je objavljena vijest kako je kralju Čarlsu dijagnosticiran rak, nije precizirano koja vrsta, a radoznalost oko njegovog pominjanja Nostradamusovoj knjizi “Proročanstva” raste iz dana u dan.

U knjizi se u jednom pasusu navodi kako će “kralj” ostrva” biti istjeran silom. Stručnjaci vjeruju da se to odnosilo na kralja Čarlsa.

Prema predviđanju, nakon izlaska 75-godišnjeg Čarlsa iz monarhije, dolazi do velikog preokreta za kraljevsku porodicu.

Astrolog iz 16. stoljeća tvrdio je da će ga naslijediti “onaj koji neće imati žig kralja”, aludirajući kako će princ Hari (Harry) zauzeti tron i nadmašiti svog brata princa Vilijama (William).

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending