Pratite nas

Poznati

Sjećanje na velikane iz serije “Ljubav na seoski način” KAD ČKALJA ČASTI CIJELU KAFANU UZ PJESMU “NOĆAS MI SRCE PATI”

Published

on

Prošlo je 18 godina od kada je ovaj svijet napustio Miodrag Petfović Čkalja, jedan od najpopularnijih jugoslovenskih glumaca svih vremena. A 45 godine je prošlo od smrti legendarne Silvane Armenulić.

Čkalja je važio za najboljeg komičara, a Silvana za najbolju pjevačicu. Čkalja je igrao u više od 50 filmova, a njegove najpopularnije uloge su u TV serijama “Kamiondžije”, “Vruć vjetar”, kao i na filmu “Avanture Borivoja Šurdilovića”, “Ljubav i moda”, “Višnja na Tašmajdanu”,”Bog je umro uzalud”, “Orlovi rano lete”… Silvana je snimila desetak antologijskih pjesmama, među kojima je “Šta će mi život” svakako najpoznatija.

Proslavili su se po ulogama Gvozdena i pjevačice Rade u kultnoj seriji “Ljubav na seoski način”, koja je zapisana u istoriji kao najgledanija humoristička serija svih vremena na ovim prostorima.

Čkaljin uvijek smiješan izraz lica nije mu baš svaki put donosio sreću. Kada mu je majka umrla, na sahrani je slomljen od tuge zaplakao. Vjerovatno je u tom času napravio neki izraz lica, koji je ostalim ožalošćenima bio smiješan, pa su svi na sahrani počeli da se smiju.

Slična scena zabilježena je i na sahrani Silvane Armenulić, s kojom je glumio u seriji “Ljubav na seoski način”, te nastupao na turnejama širom bivše Jugoslavije, ali i u svijetu. Pogledajte video isječak kada Čkalja u ulozi Gvozdena čsti cijelu kafanu dok Silvana pjeva. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending