Pratite nas

Kućni ljubimci

Ptičija zemlja čuda: OVAJ ČOVJEK ŠAPUĆE PTICAMA I NI JEDNA GA NE NAPUŠTA!

Published

on

Vjerovatno ste svi već čuli za Milana Cezara, šaptača psima, a da li znate za šaptača pticama, Džoša Kuka? Upoznajte ovog talentovanog momka neobičnog zanimanja, koji trenira ptice tako da uvijek mogu slobodno da lete, kako bi stvorio zemlju čuda za njih u svom okruženju

Australijanac Džoš Kuk je fasciniran pticama od kada zna za sebe, a ljubav prema njima je naslijedio od oca, koji se bavio odgajanjem golubova još od njegovog djetinjstva.

Još kao dječak je donosio povrijeđene ptice kući i zajedno sa ocem ih je liječio i oporavljao. Danas dijeli dom sa 50-tak ptica, uključujući papagaje tigrice, dugine lorike i gavranove.

Vremenom je postao fasciniran učenjem slobodnog leta, što je relativno novi odnos između ptica i čovjeka.

“Poenta je zadržati pticu bez ograničavanja kavezom i prevazići osjećaj krivice što zadržavamo nešto što bi trebalo da bude slobodno. Na taj način ptice nastavljaju da žive slobodno i prirodno, ali uz beneficije zaštite od strane čovjeka – navodi Kuk, dodajući da je to nova veza u odnosu na onu u kojoj su ptice bile zatvorene u kavezu.

Ovakav vid treninga obezbjeđuje pticama potpunu slobodu da lete kada god žele i gdje žele, ali ih uče kako da pronađu put do kuće, odnosno vlasnika i vrate se na sigurno.

“Uz pomoć ptica sam se pronašao, pa osjećam neku vrstu moralne obaveze da i ja njima pomognem koliko mogu. Želim da stvorim zemlju čuda za ptice oko sebe – navodi ovaj zaljubljenik u papagaje i gavranove. (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending