Pratite nas

Zanimljivosti

Putnike na aerodromu zarobio roj pčela: NIKO NIJE SMIO IZ AVIONA SKORO 90 MINUTA (Video)

Published

on

Nesvakidašnja scena stiže iz Brazila, a kaže da je roj pčela u ponedjeljak putnike i članove posade držao u zarobljeništvu gotovo punih 90 minuta. Naime, tek što je avion firme Airline Voepassa sletio na aerodrom Greater Natal, otprilike oko 12.30 sati, roj pčela prekrio je avion i odgodio iskrcavanje.

“Pčele su počele zujati oko cijele letjelice. Potom su počele slijetati na prozore aviona, pa su se članovi posada uplašili i odlučili da ne otvaraju vrata”, ispričao je putnik Everton César lokalnim medijima.

S obzirom da nije bilo naznaka da će pčele otići, pilot je na kraju pozvao u pomoć vatrogasce.

“Trebalo im je neko vrijeme da stignu, procijene situaciju i razmisle što trebaju učiniti”, dodao je César, pa naglasio da se dobar dio pčela smjestio na krilo aviona.

Nažalost, niko od pčelasra nije bio blizu, a ni uoprava aerodroma se nije dosjetila da kontaktira pčelarsko udruženje, koje bi vjerovatno u tom slučaju reagovalo i bez velikih problema uhvatilo roj. Pčele u toj fazi rojenja nisu opasne, mirne su i dosta jednostavno se smjeste u košnicu.

Vatrogasci su na kraju upotrijebili neidentificiranu tvar kako bi uklonili insekte, pa su “taoci” napokon napustili avion negdje oko 14 sati. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending