Pratite nas

Poznati

Rada odlučila da se vrati na faks: ZAVRŠIĆU FAKULTET. MAKAR I SA 70 GODINA

Published

on

Poznata pjevačica Rada Manojlović vraća se na fakultet, koji je napustila prije 16 godina kada je započela muzičku karijeru kroz takmičenje “Zvezde Granda”.
images

Naime, kako kaže, danas veoma popularna pjevačica, ona je 2007. godine bila student ekonomije na državnom univerzitetu u Kragujevcu, a stopirala je učenje, koje joj je baš dobro išlo, zbog pjevačke karijere.

„U to vrijeme sam učila redovno od ponedjeljka do petka, na trećoj godini sam bila, meni je prosjek bio devet, 8,89. Tada sam upala u “Zvezde Granda”, da sam to ostala da završim, sigurno bih završila sa tako dobrim prosjekom – prisjetila se Rada i dodala:

„Ostala sam u super odnosima sa dekanom Peđom Veselinovićem i sa svim profesorima drugim, oni mene svi obožavaju, evo i dan danas, koliko je prošlo, od 2007. ja nisam tamo, ima 16 godina, i Bog zabravio da sam kročila tamo, oni mene i dan danas zovu, sve proslave fakulteta, pa godišnjica fakulteta, diplomiranja drugih studenata, ja sam obavezno tamo sa svima njima.

Skoro svake godine, i mnogo mi znači da sam ostala u kontaktu sa takvim ljudima, to je ipak jedan drugi svijet, jedan kulturan svijet od kog možeš mnogo da naučiš. Oni me svi cijene i vole, ja im uvijek napravim atmosferu i svi me pritiskaju da završim fakultet.

Manojlovićka tvrdi da će ona kad-tad i da privede kraju svoje studije.

„Ne mogu ja sad da uzmem knjigu i da je naučim jedno 20, 30 posto, pa da molim Boga da izvučem odatle ta tri pitanja. Ja moram da naučim cijelu knjigu za desetku jer sam bolesna, razumiješ (smijeh). Ne mora desetka, ali moram da znam cijelu knjigu.

Meni taj profesor Peđa, dekan, predlaže da ja to nešto stepenujem, ali uopšte mi se ne sviđa ta ideja, pošto sam ja sujetna jedna djevica, to onda ne bi bilo zvanje diplomirani ekonomista, nego bi bilo viša neka ne znam šta, poslovna, pa što sam onda učila i tupila mozak… Bila bi viša škola. Ne bi bila visoka, pa čekaj…

Ako ja imam kapacitet i ako sam kadra da bude visoka, neka, završiću ga sa 70 godina, ako budem živa i zdrava. Ljudi su završavali fakultet i u kasnijim godinama, tako da ne moram da brzam. Kad budem nekad sebi dala oduška od ovog posla, uhvatim se lijepo knjige, zagrijem stolicu i završim visoku školu onako kako treba – zaključila je pjevačica. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending