Pratite nas

Zdravlje i ljepota

RAK PLUĆA: I nauka potvrdila ljekovitost pelina (RECEPTI)

Published

on

Artemisinin, „Artemisia Annua“ ili jednostavno pelin je izuzetno ljekovita biljka. Nedavno je otkriveno da doprinosi uništavanju 98% ćelija raka i to za samo 16 sati.

Ako koristite samo pelin, to će smanjiti razvoj ćelija raka u plućima za 28%, ali ako ovu biljku kombinujemo sa gvožđem, ona će u potpunosti ukloniti oboljele ćelije.

Eksperiment dokazuje da pelin nema negativan uticaj na zdrave ćelije pluća. U prošlosti je pelin korišćen kao moćno sredstvo za liječenje malarije, ali sada je naučno dokazano da je ova biljka efikasna i u borbi protiv raka.

Kada su tokom eksperimenta naučnici pelinu dodali gvožđe, a zatim tim lijekom tretirali rak pluća, otkriveno je da je pelin uništio oboljele ćelije, dok je zdrave ćelije ostavio netaknutim.

„Generalno, rezultati studije pokazuju da pelin kontroliše reproduktivni rast ćelija raka,“ zaključuju autori studije, stručnjaci sa Univerziteta u Kaliforniji.

Već nekoliko hiljada godina u Kini tinktura pelina koristi se za liječenje raka i malarije. Sada naučnici kažu da je tajna ove biljke u bogatstvu gvožđa i drugih elemenata u tragovima kojih se rak „plaši“.

Narodna medicina već vijekovima koristi pelin:

Mast od pelina: potrebno je 10 grama ekstrakta pelina; 100 grama biljnog ulja ili svinjske masti.

Prah od pelina: travu treba samljeti u prah i uzimati pola kašičice 5 do 6 puta dnevno nakon obroka, postepeno smanjujući broj doza na tri puta dnevno, tokom jedne nedjelje. Prah pelina je efikasniji od čaja pelina.

Sok od pelina: kada je pelin u cvjetanju, sa cvjetova i lista iscijediti 1 kašiku soka, pa pomiješati sa medom i uzimati 3 puta dnevno prije jela.(Naj portal)

Zdravlje i ljepota

KANDIDA: Kombinovano prirodno liječenje kandide (Recepti)

Published

on

Ako se infekcija kandidom otkrije u svom početnom stadijumu, tada može biti sasvim dovoljno liječenje mliječnim bakterijama, koje ponovo uspostavljaju ravnotežu.U slučaju tvrdokornih gljivičnih infekcija (gdje spada i infekcija kandidom) postoji i slijedeća mogućnost kombinovanog prirodnog lečenja:

Soda bikarbona
Vaginalno ispiranje sodom-bikarbonom (prašak se zahvati vrhom noža a zatim razmuti u velikoj šolji vode. Ispiranje se vrši ujutro.

Bijeli luk
Treba očistiti čehnu bijelog belog luka, bez bilo kakvog presijecanja, jer sok koji se oslobađa može da stvori neprijatan osjećaj žarenja. Tako očišćen se stavlja u vaginu. Zgodnije je bijeli luk prošiti koncem ili ga zamotati u jedno parče gaze, čiji se kraj ostavlja da viri, pa se na taj način “lijek” lako vadi.Obo primjenjivati ujutro i naveče nekoliko dana zaredom.

Smirivanje svraba
Za smirivanje svraba savjetuje se upotreba kreme ili rastvora napravljenih na bazi kamilice. Prema potrebi vrše se spoljašnja ispiranja nekoliko puta na dan. U istom smislu se upotrebljavaju i razblažene tinkture nevena i hidrastisa.

Jogurt
Za prirodno liječenje kandide odličan je jogurt. Jogurt se najbolje podnosi, ali je, međutim, njegovo ubacibanje u vaginu nešto teže. Da bi se to uradilo, potrebno je pravilno staviti spekulum, a zatim kroz njega uvući kašiku sa jogurtom. Veoma je važno da se potom prvo izvuče spekulum a onda kašika, jer, ako se to ne bi uradilo, jogurt bi ostao u udubljenju donje kašike spekuluma. Cijela procedura se znatno lakše može izvesti uz pomoć aplikatora. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending