Pratite nas

Kućni ljubimci

Rale, pazi se, opasan je Lim: OTIŠAO SA SVADBE DA BI SPASIO PSA IZ RIJEKE

Published

on

Da su heroji među nama, običnim smrtnicima, najbolje pokazuje video koji je objavljen na Facebook stranici ‘Podgorički vremeplov’.

Na snimku se vidi kako je pas upao u nabujalu rijeku Lim koja prijeti da ga odnese. To je primijetio jedan muškarac koji je, prema opsiu videa, bio gost na svadbi u restoranu pored.

Skinuo je sako i uz pomoć jednog prijatelja, koji ga je čuvao da i on ne padne u rijeku, uspio je da dohvati psa i izvuče ga.

Na snimku se može čuti kako kolega upozorava ovog čovjeka plemenitog srca:

“Rale, pazi se, opasan je Lim”! (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending