Pratite nas

Sudbine

Razveli se pa sve dijelili na pola: MUŽ PREPILIO KUĆU

Published

on

Vjerovali ili ne, neki se parovi jednostavno odluče prepiliti nekretninu na dva dijela. I ne samo prepiliti, već i odnijeti svoju polovinu kuće što dalje od bivšeg partnera. Nadamo se da vam od ovih primjera neće sinuti ideja kako riješiti vlastitu situaciju.

Koliko je godina braka potrebno da čovjek shvati da se bitne stvari ipak rješavaju pilom? U slučaju para iz Phnom Penha u Kambodži, nagradni odgovor glasio je 18. Ljenguza, niškoristi i trutina od muža, kako ga je opisala njegova prstenovana draga, očito je skupio zadnji gram volje i poduzetničkog duha kad je nakon razvoda doslovce prepilio pola kuće i preselio je na drugi kraj sela.

Da nekome ne bi palo na pamet priču pripisati azijatskoj egzotičnosti, navedimo da je isto učinio čovjek u njemačkom gradu Sonnebergu, dok je stanoviti muž u Essexu nakon razvoda svoju polovinu srušio buldožerom. (Naj portal)

Sudbine

Gejevske muke. JA SAM AMERIKANAC, MOJ DEČKO KINEZ; HOĆEMO LI U BOSNI BITI IZBODENI?

Published

on

Jedno pitanje postavljeno na Redditu privuklo je posljednjih dana veliku pažnju među korisnicima ove društvene mreže.

Naime, gej par koji planira turistički da posjeti Bosnu i Hercegovinu na internetu je zatražio informacije i savjete kako da se ponašaju u ovoj zemlji.

“Da li je sigurno posjetiti Bosnu kao gej par? – glasilo je pitanje korisnika popularnog sajta pred potencijalni dolazak u Bosnu i Hercegovinu, koju je planirao da posjeti sa partnerom.

Kako dalje objašnjava, ne zna previše o Bosni i Hercegovini, pa brine za sigurnost i dodaje da se plaši da neko može i da ih napadne i izbode, ako se sazna da su homoseksualci.

“Ja sam Amerikanac i moj dečko je Kinez i jedno od rijetkih mjesta koje oboje možemo da posjetimo bez viza je Bosna. Sve dok se ne ljubimo ili radimo bilo šta kao par u javnosti, trebalo bi da sve bude ok, je li tako? Hoćemo li ja i moj dečko biti izbodeni ili tako nešto ako posjetimo Bosnu – pitao je on.

Dobili su mnoštvo odgovora ali i savjeta drugih gej parova koji su dolazili u Bosnu i većina njih poručuje isto – da se ne ljube u javnosti.

Samo nemojte da se držati za ruke i ljubite u javnosti – poručuje im dio korisnika Reddita a neki kažu i da niko neće previše obraćati pažnju na njih ili da se spreme na čudne pogleda, ali ne i na nasilje.

U jednom od komentara stoji da u Sarajevu neće imati problema, ali da možda nije pametno da idu po manjim mjestima po Bosni.

Poznajem neke homoseksualce i lezbijke u Bosni. Većina njih su nekako potajno gej. Čak i ako žive u liberalnom okruženju, ne pokazuju otvoreno da su homoseksualci.

Video sam i turistički vlog na Jutjubu jednog gej i lezbijskog američkog para. Svi Bosanci s kojima su razgovarali mislili su da su dva strejt para. To je bilo pomalo smiješno i pokazuje da homoseksualnost zapravo ne postoji u mnogim bosanskim umovima – piše jedan korisnik.

Mogli bi se vratiti sa šljivama – poručio je jedan Bosanac. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending