Pratite nas

Naj recepti

Recept koji će vas oduševiti: USOLJENE SARDINE SA ROŠTILJA

Published

on

Iskoristite najbolje što ljeto pruža i bacite nešto na vatru! Recepte predlaže gril-majstor Brajan Džordž, nekadašnji predsjednik britanskog Nacionalnog saveza za roštilj.

POTREBNI SASTOJCI: 12 sardina, 250 g krupne morske soli, 25 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sok od 2 limete, morska so i šareni biber u zrnu, po ukusu

Velike sardine operite i očistite. Ako volite, utrobu možete da zadržite, na taj način dobićete na ukusu. Izdašno pospite pakovanjem morske soli veće parče folije na koje ćete poredati sardine. Pospite ih sa još soli, prekrijte folijom i odložite u frižider da odstoje najmanje jedan sat.

Kada pripremite roštilj, izvadite ribe iz frižidera, uklonite veći dio soli i postavite ih na gril-pleh. Pomiješajte ulje i sok od polovine limete, pa dobijenom smjesom u potpunosti premažite sardine. Grilujte ih na jačoj vatri, 4 do 5 minuta sa obje strane, povremeno ih prelivajući.

Sardine poslužite sa preostalom mješavinom ulja i soka od limete. Začinite morskom solju i šarenim biberom. (Naj portal/ Foto: Shutterstock)

PROČITAJTE I OVO:

Ukusno, a odlično za ljetne dane: PUNJENI KRASTAVCI SA SIROM, PRŠUTOM I LUKOM (RECEPT) 

Naj recepti

Savršen ukus: PEČENI BATACI (RECEPT)

Published

on

Da vam uvijek uspiju i budu fine boje okolo a iznutra sigurno pečeni ispratite slijedeće savjete

POTREBNI SASTOJCI: 5 pilećih bataka, 3 jaja, 200 gr. brašna, 300 gr. prezli, so, ulje

Meso operite hladnom vodom, skinite mu kožicu pa napravite manji rez po sredini svakog bataka.

Ovo obavezno uradite ako su komadi veći, tako će toplota brže prodrijeti do unutrašnjosti bataka i biće sigurno pečeni. Svaki obrišite salvetom da ne budu mokri.

Dobro ih posolite pa umutite jaja koja takođe treba malo posoliti. Stavite da u tavi dosta ulja, oko 500 ml. da se zagrijava.

Uvaljajte batak u brašno, jaja, opet u brašno, jaja i na kraju u prezle. Pržite ih na srednjoj temperaturi oko dvadeset minuta uz okretanje da bi se ravnomjerno ispekli. (Ako su veći trebaće im i duže vremena).

Tokom pečenja je dobro ih polivati vrelim uljem u kojem se peku da bi proces
bio brži. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending