Pratite nas

Sudbine

Riječi jedne majke tjeraju suze: SINE, KAD TEBE TVOJA DJECA OSTAVE, ŽELIM DA IMAŠ BOLJE USLOVE!

Published

on

Jedan bogataš je svoju majku ostavio u staračkom domu. Iako je imao ogromnu kuću i uslove da brine o majci, on to nije želio, pa mu je bilo lakše da majku ostavi u staračkom domu.

Povremeno ju je posjećivao. Jednog dana ga nazovu iz staračkog doma i kažu da se stanje njegove majke pogoršalo i da dođe. Došao je majci u posjetu, a onda je pitao šta joj treba. Ona je na to odgovorila:

” Želim da renoviraš kuhinju i da u ove sobe nabaviš klima uređaje.”

“Majko, zašto to prije nisi tražila? Zašto to tražiš sada?”

“Sine moj, navikla sam na vrućinu u sobama. Na hranu, na glad. Sine dragi, ja to tražim zbog tebe. Kad tebe tvoja djeca ostave, da imaš bolje uslove.”

Njen odgovor ostavlja jak utisak. Mnoga djeca ne vode računa o roditeljima kada ostare. Lako zaborave sve što su oni uradili za njih. Ne razmišljaju da će jednog dana doći u istu situaciju kao i oni. (Naj portal)

Sudbine

Gejevske muke. JA SAM AMERIKANAC, MOJ DEČKO KINEZ; HOĆEMO LI U BOSNI BITI IZBODENI?

Published

on

Jedno pitanje postavljeno na Redditu privuklo je posljednjih dana veliku pažnju među korisnicima ove društvene mreže.

Naime, gej par koji planira turistički da posjeti Bosnu i Hercegovinu na internetu je zatražio informacije i savjete kako da se ponašaju u ovoj zemlji.

“Da li je sigurno posjetiti Bosnu kao gej par? – glasilo je pitanje korisnika popularnog sajta pred potencijalni dolazak u Bosnu i Hercegovinu, koju je planirao da posjeti sa partnerom.

Kako dalje objašnjava, ne zna previše o Bosni i Hercegovini, pa brine za sigurnost i dodaje da se plaši da neko može i da ih napadne i izbode, ako se sazna da su homoseksualci.

“Ja sam Amerikanac i moj dečko je Kinez i jedno od rijetkih mjesta koje oboje možemo da posjetimo bez viza je Bosna. Sve dok se ne ljubimo ili radimo bilo šta kao par u javnosti, trebalo bi da sve bude ok, je li tako? Hoćemo li ja i moj dečko biti izbodeni ili tako nešto ako posjetimo Bosnu – pitao je on.

Dobili su mnoštvo odgovora ali i savjeta drugih gej parova koji su dolazili u Bosnu i većina njih poručuje isto – da se ne ljube u javnosti.

Samo nemojte da se držati za ruke i ljubite u javnosti – poručuje im dio korisnika Reddita a neki kažu i da niko neće previše obraćati pažnju na njih ili da se spreme na čudne pogleda, ali ne i na nasilje.

U jednom od komentara stoji da u Sarajevu neće imati problema, ali da možda nije pametno da idu po manjim mjestima po Bosni.

Poznajem neke homoseksualce i lezbijke u Bosni. Većina njih su nekako potajno gej. Čak i ako žive u liberalnom okruženju, ne pokazuju otvoreno da su homoseksualci.

Video sam i turistički vlog na Jutjubu jednog gej i lezbijskog američkog para. Svi Bosanci s kojima su razgovarali mislili su da su dva strejt para. To je bilo pomalo smiješno i pokazuje da homoseksualnost zapravo ne postoji u mnogim bosanskim umovima – piše jedan korisnik.

Mogli bi se vratiti sa šljivama – poručio je jedan Bosanac. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending